ΚΡΗΤΗ
Ευχαριστούν το ΔΣ του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης
Για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Μουσείου
SHARE:
Το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ευχαριστεί το Δ.Σ. του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Μουσείου, καθώς και τους εργαζόμενους για την σημαντική βοήθεια που παρείχαν στους εισηγητές και συμμετέχοντες του ερευνητικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση».
Μετά από επτάμηνη υλοποίηση του προγράμματος εξ αποστάσεως, με την καθοριστική συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης (Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφορικών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων) που παρείχε εξειδικευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα στους συμμετέχοντες, καταφέραμε να υλοποιήσουμε και την πρώτη διά ζώσης συνάντηση στις 2 Ιουνίου 2021 με 60 από τους 420 συμμετέχοντες στο Ηράκλειο, τηρώντας απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και Ειδικής Αγωγής και φοιτητές όλων των ειδικοτήτων με στόχευση να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. Περισσότεροι από 1.700 συμμετέχοντες σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι επιβεβαίωσαν ότι η μουσική και οι τέχνες αποτελούν καίριο κοινωνικό αγαθό που σχετίζεται με την ψυχική υγεία, την ευημερία την κοινωνική πρόοδο και συνοχή.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη ως πυλώνας εθνικής στρατηγικής από το Υπουργείο Παιδείας της Σουηδίας για το 2018-2021 σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας & Ειδικής Αγωγής και με την συμμετοχή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από την Αγγλία, την Κύπρο και την Σουηδία. Σε μια εποχή ανισοτήτων και δυσκολιών, η συμμετοχή στο πρόγραμμα παραμένει δωρεάν καθώς αποτέλεσε προγραμματικό στόχο για το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Κρήτης με υποστηρικτές τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου. Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον μουσικό Γιάννη Παπατζανή. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας είναι ο Εμμανουήλ Σειραγάκης. Συνεργάτης σε θέματα παιδαγωγικής είναι ο καθηγητής Ψυχολογίας Ηλίας Κουρκούτας.
Υπεύθυνη συντονισμού - διδασκαλίας είναι η μουσικός Ανθή Φουρκή σε συνεργασία με 8 βασικούς εισηγητές και 21 έκτακτους εισηγητές.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη