ΚΡΗΤΗ
Εντοπίστηκε να... καλλιεργεί τα δενδρύλλια κάνναβης
Χειροπέδες σε 44χρονο σε περιοχή του Μαλεβιζίου
Στη σύλληψη ενός 44χρονου Κρητικού προχώρησαν οι αστυνομικοί την Τρίτη, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, με την κατηγορία της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Σε επιχείρηση που έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, εντοπίστηκε ο 44χρονος να μεταβαίνει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή και να προβαίνει σε εργασίες σχετικές με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Πρωινές ώρες χθες (15.07.2025) από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών εντοπίστηκε ο ημεδαπός και ακολούθησε έρευνα στην οικία του και στην παραπάνω αγροτική περιοχή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
∙ Φυτεία αποτελούμενη από (δεκαοκτώ) -18- δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,20 μέτρων
∙ εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (καλλιεργητικά εργαλεία
∙ κυνηγετικό όπλο και 24 φυσίγγια για τα οποία δεν τηρούσε τους όρους ασφαλούς φύλαξης
∙ ένα σπαθί
∙ το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ
∙ κινητό τηλέφωνο
Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
