ΚΡΗΤΗ

Ένα κρητικό παραδοσιακό εστιατόριο στα 100 καλύτερα του κόσμου!

Σημαντική διάκριση απέσπασε το “Πεσκέσι” στα Tasteatlas Awards για το 2021

No profile pic

 

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση στον χώρο της παραδοσιακής γαστρονομίας απέσπασε το εστιατόριο “Πεσκέσι” στο Ηράκλειο που ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στον τομέα της παραδοσιακής κουζίνας. Στη σχετική κατάταξη των Tasteatlas Awards για το 2021 και για την κατηγορία “World's Best Food Place” κατέλαβε την 18η θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 80,3 βαθμούς! Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη κατάταξη του κορυφαίου γαστρονομικού site σε όλο τον κόσμο του Taste Atlas, το “Πεσκέσι” εκπροσωπεί όχι μόνο την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο στη λίστα των 100 καλύτερων του κόσμου.

Το “Πεσκέσι” είναι φημισμένο για πιάτα όπως οι μπουμπουριστοί χοχλιοί, η παντζαροσαλάτα, οι κολοκυθοανθοί και άλλες αυθεντικές συνταγές της κρητικής γαστρονομίας.

Το όραμα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το “Πεσκέσι” είναι η διατήρηση, η αναβίωση, η ανάδειξη και προβολή του άυλου πλούτου της κρητικής διατροφής και πρώτο τους μέλημα η παραγωγή υγιεινών προϊόντων με πραγματική θρεπτική αξία που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και φτάνουν στην κυριολεξία από το αγρόκτημα στο τραπέζι, με όλες τις αρχές της βιώσιμης γαστρονομίας.

Το “Πεσκέσι” λειτουργεί σε έναν ιστορικό χώρο, στο κέντρο του Ηρακλείου, στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του καπετάν Πολυξίγκη, σε έναν μοναδικό χώρο που αποπνέει αισθήματα γαλήνης και οικειότητας και αυτό που καταφέρνει με τα πλούσια αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις του είναι να “χαράζει” την εμπειρία του γεύματος στη μνήμη.

Αυτό που καθιστά το “Πεσκέσι” μοναδικό είναι ότι όλες οι πρώτες ύλες καλλιεργούνται στο αγρόκτημα της επιχείρησης με τρόπο τέτοιο που να αναδεικνύονται τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και να αναβιώνουν οι παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές.

 

Δείτε εδώ την κατάταξη των Tasteatlas Awards για το 2021

Δείτε την παρουσίαση του εστιατορίου “Πεσκέσι” στο Taste Atlas καθώς και τα σχόλια κριτικών γαστρονομίας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση