ΚΡΗΤΗ

ΕΜΔΥΔΑΣ: Όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια

"Η προτεραιότητα να δοθεί στην υγεία, την παιδεία και τις υποδομές" αναφέρει η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Ανατολικής Κρήτης

No profile pic

Την αντίθεσή τους με την εγκατάσταση στα πανεπιστήμια της "Ομάδας προστασίας" που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ λέγοντας "όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια".

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Στην ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, ενημερωθήκαμε την απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση ενός νέου σώματος ασφαλείας, της «Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων». Το νέο αυτό σώμα, θα υπάγεται απευθείας στην Ελληνική Αστυνομία, καταστρατηγώντας έτσι τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση μας εκπλήσσει δυσάρεστα, καθώς προτίθεται  παρά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών και των πανεπιστημιακών, να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις χιλίων τουλάχιστον αστυνομικών!!! Την ίδια στιγμή που έχει παγώσει τις προσλήψεις σε όλους τους νευραλγικούς τομείς του δημοσίου: υγεία, παιδεία, υποδομές!!!

Οι κινήσεις αυτές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, καθώς ξεφεύγουν από την κοινή λογική και δεν εξυπηρετούν καμία από τις πιεστικές ανάγκες των πολιτών.

Προτείνουμε:

  • Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη χρηματοδότηση σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου, με πρώτη προτεραιότητα την υγεία και στη συνέχεια την εκπαίδευση και τις υποδομές.
  • Τη δημιουργία σώματος φύλαξης στο κάθε πανεπιστήμιο ανάλογα με τις ανάγκες του, το οποίο να υπάγεται στο προσωπικό του πανεπιστημίου, όπως επιτάσσει το συνταγματικό δικαίωμά του να αυτοδιοικείται.
  • Να δοθεί ουσιαστική στήριξη σε τομείς και κλάδους που πλήττονται, όπως οι εργαζόμενοι στην τέχνη για τους οποίους δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα.

Τα πανεπιστήμια έχουν στόχο μεταξύ άλλων την καλλιέργεια ελεύθερων συνειδήσεων, βοηθώντας την κοινωνία να ανοίξει νέους δρόμους προς το μέλλον, αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις του παρελθόντος. Το προωθούμενο νομοσχέδιο, με πρόσχημα την ασφάλεια, στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, στην καταστολή κάθε συλλογικής διαμαρτυρίας".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση