ΚΡΗΤΗ

Δύο 25χρονοι οι διακινητές των μεταναστών νότια της Γαύδου - Ένας 19χρονος ο διακινητής στην Άρβη

Κάθε τρεις και λίγο εντοπίζονται καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης

μετανάστες
Photo Credits: @ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και τρεις ανήλικοι βρίσκονταν στη λέμβο με τους συνολικά 43 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν τη Δευτέρα νότια της Γαύδου, μαζί με 40 ακόμη άνδρες. 

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και στη συνέχεια, σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Κατά την προανακριτική διαδικασία, δύο από αυτούς, ηλικίας 25 ετών, αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές τους. 

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, ξεκίνησαν από τις ακτές της Λιβύης για να μεταφερθούν στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι δύο 25χρονοι συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση» σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία» και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση». 

Επίσης, χθες το πρωί, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν στη χερσαία περιοχή «ΒΑΤΣΙΑΝΑ» της Γαύδου, άλλου 10 μετανάστες, οι οποίοι είχαν καταφθάσει με λέμβο στην παραλία Τρυπητή. 

Παρελήφθησαν από περιπολικό πλοίο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Ακολούθως, μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. 

Μετά από έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν στον λιμένα Καραβέ ακόμα 37 άτομα που οδηγήθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στη Γαύδο.

Στο μεταξύ, για την περίπτωση της καραβιάς στην Άρβη, με τους 13 μετανάστες, ένας 19χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής τους. 

Όπως δήλωσαν οι μετανάστες, ξεκίνησαν από τις ακτές του Τόμπρουκ στη Λιβύη για να μεταφερθούν στην Ελλάδα, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 120.000 έως 180.000 γκινέ Αιγύπτου. 

 



 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση