ΚΡΗΤΗ

Διεθνές Φθινοπωρινό Σχολείο για την Κλιματική Αλλαγή στο Νοφαλιά

Από εργαστήριο του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Κλιματική αλλαγή, Φθνιπωρινό σχολείο

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών και Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο πλαίσιο του Erasmus + project CLIMADEMY (Climate Change Teacher’s Academy)  διοργάνωσαν Διεθνές Φθινοπωρινό Σχολείο (Autumn School) στον Άγιο Νικόλαο για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στην διδασκαλία της Κλιματικής Αλλαγής. 

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου επισημαίνονται τα εξής:
Το σχολείο πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2024 στον Κόμβο Έρευνας και Καινοτομίας στο Νοφαλιά -Φοινοκαλιά Λασιθίου και περιλάμβανε ομιλίες και βιωματικές δράσεις για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια – τριτοβάθμια) ώστε να εξοικειωθούν με τις επιστημονικές έννοιες της Κλιματικής Αλλαγής, με τις παιδαγωγικές πρακτικές που μπορούν να τους βοηθήσουν στο εξής να μεταφέρουν αυτές τις έννοιες στην σχολική τάξη αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές για την διδασκαλία της Κλιματικής Αλλαγής.

Οι συμμετέχοντες – καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων από 6 χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Φιλανδία και Ελλάδα), επισκέφθηκαν τον περιβαλλοντικό σταθμό του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Φινοκαλιά για να εξοικειωθούν με τις μετρήσεις και να γνωρίσουν τον ερευνητικό εξοπλισμό στον οποίο βασίζεται η μελέτη της Κλιματικής Αλλαγής. 

Στην δράση που διοργανώθηκε στο ειδικά εξοπλισμένο σχολείο στο Νοφαλιά που περιελάβανε επιστημονικές παρουσιάσεις, πειράματα, βιωματικές δράσεις, εργαστήρια, παρευρέθηκε και μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Μανώλη Μενεγάκη η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Γάλλου.

Image
Φθινοπωρινό σχολείο, Κλιματική αλλαγή

Στην σύντομη παρουσίαση που έκανε αναλύθηκαν οι δράσεις του δήμου Αγίου Νικολάου για το κλίμα και την κλιματική αλλαγή καθώς και η σημασία του σταθμού Φινοκαλιά αναφορικά με τις μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση.  

Παρουσιάστηκαν επίσης οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο δήμος  ως προς την κλιματική αλλαγή (Σύμφωνο Δήμων – European Green Deal), ενώ δόθηκε η διαβεβαίωση για την συνέχιση της καλής μέχρι σήμερα συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια του Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ κ. Μαρία Κανακίδου και ο συντονιστής του έργου CLIMADEMY κ. Νίκος Καλυβίτης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι


 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση