ΚΡΗΤΗ

Διαδικτυακή ομιλία από το Γενικό Λύκειο Μοχού με θέμα τις Ραδιοεπικοινωνίες

Ο έγκυρος επιστημονικός λόγος είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να προσφέρουμε στα νέα παιδιά

Διαδικτυακή ομιλία από το Γενικό Λύκειο Μοχού με θέμα τις Ραδιοεπικοινωνίες

Η Φυσική είναι παντού κι αυτό προσπαθεί να αναδείξει η σύμπραξη του Γενικού Λυκείου Μοχού (Διευθυντής Νίκος Τουμανίδης, Φυσικός MSc, MSc, Med) και του Πρότυπου ΓΕΛ Πάτρας (υπεύθυνος Ομίλου Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Γεωπιστημών Μιχάλης Πετρόπουλος, Φυσικός MSc).

Ο έγκυρος επιστημονικός λόγος είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να προσφέρουμε στα νέα παιδιά, σε μας και στην κοινωνία ευρύτερα. Και, βέβαια, είναι κι ένας οδηγός για το τι μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος μετά τις βασικές του σπουδές.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνονται διαδικτυακές ομιλίες διακεκριμένων Φυσικών που παρουσιάζουν πτυχές τις Επιστήμης και των Εφαρμογών της. Αύριο Τρίτη 23/4/24 και ώρα 7μμ ο Καθηγητής Ιωάννης Ν. Σάχαλος θα μιλήσει με θέμα: «Μοντέρνες Τεχνολογίες των Ασύρματων Επικοινωνιών». Η διάλεξη θα
δοθεί στο σύνδεσμο

Ο κύριος Ιωάννης Ν. Σάχαλος κατέχει Πτυχίο Φυσικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ηλεκτρονικής Φυσικής (Ραδιοηλεκτρολογίας), Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, Διδακτορικό Δίπλωμα Φυσικής του ΑΠΘ και Post-doc του Πανεπιστημίου του Οχάϊο, ΗΠΑ. Διετέλεσε Επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης. Για 8 χρόνια καθηγητής του τμήματος ΗΜ&ΜΥ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και 25 χρόνια καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, στο οποίο είναι Ομότιμος, και Διευθυντής του ΠΜΣ Ηλεκτρονικής Φυσικής (Ραδιοηλεκτρολογίας). Από το 2010 είναι μέλος του τμήματος ΗΜ&ΜΥ του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στο οποίο είναι επίσης Ομότιμος Καθηγητής.

Είναι IEEE Life Fellow, Fellow της Physical Society και μέλος του ΤΕΕ. Ήταν μέλος του ΔΣ του ομίλου ΟΤΕ καθώς και μέλος της Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ). Ήταν εκλεγμένο μέλος σε διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς όπως το URSI και το EurAAP. Έχει συγγράψει πέντε βιβλία εκ των οποίων δύο στην Αγγλική γλώσσα, (Wiley and M&C Publishers). Με τους συνεργάτες του έχει σχεδιάσει καινοτομικά προϊόντα με διεθνή απήχηση όπως τον Τομογράφο Εφαρμοσμένου Δυναμικού EIT (Electrical Impedance Tomography),το Μικροκυματικό Σύστημα Προσγείωσης MLS (Microwave Landing System), το λογισμικό ORAMA (Orthogonal Advanced Method for Antennas) και το σύστημα SMS-K για την Καταγραφή της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση