ΚΡΗΤΗ

"Βράζουν" οι οδηγοί ταξί για τη φονική επίθεση με κατσούνες - "Έχουμε πόλεμο, η σεζόν προμηνύεται ζοφερή"!

O οδηγός δέχθηκε επίθεση από τέσσερα άτομα που τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι - Με κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς προειδοποιούν οι επαγγελματίες, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία

Ταξί, Συγκέντρωση, Ηράκλειο
Photo Credits: @Cretalive.gr

Στα άκρα είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο μετά τη  "δολοφονική" επίθεση, που δέχτηκε 55χρονος συνάδελφός τους, χθες βράδυ. Σήμερα, πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης".

Για "διαρκή πόλεμο με υφαρπαγή και υποκλοπή του μεταφορικού έργου από επιτήδειους σφετεριστές " έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου, κ. Γιάννης Βαρδαβάκης, τονίζοντας ότι η αγορά έχει "ανοίξει" αλλά υπάρχουν κανόνες. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο 55χρονος οδηγός, που δέχθηκε την επίθεση, δεν έχει- από όσο ο ίδιος γνωρίζει- προσωπικές διαφορές με κανέναν. "Έχουμε πολιτική καταστρατήγηση από επιτήδειους που αγγίζουν και τα όρια του... υποκόσμου", τόνισε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν η οποία, όπως είπε, "προμηνύεται ζοφερή", εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από την Πολιτεία. Όπως ανέφεραν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, είναι τρομοκρατημένοι αλλά, κυρίως, εξοργισμένοι!

Το περιστατικό, όπως έγραψε το Cretalive, έγινε το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ο επαγγελματίας οδηγός δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που διαχειρίζονται άλλο συγκοινωνιακό μέσο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ο άνδρας φέρεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι, με κατσούνες!  

 

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου αναφέρει:

"Μετά και τη δολοφονική επίθεση εναντίον συναδέλφου μας, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και λόγω της αγανάκτησης του κλάδου μας, από την τεράστια διάσταση της πειρατείας, της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, της έλλειψης ελεγκτικού μηχανισμού, της προστασίας των κυκλωμάτων υποκλοπής του μεταφορικού μας έργου μέσω νομοθετημάτων ανά καιρούς από τους διάφορους υπουργούς, η Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου εκτάκτως πήρε απόφαση για προειδοποιητική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2024 το πρωί, από τις 9.00 μέχρι της 12.00 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στο χώρο του αεροδρομίου. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι εκει".

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα μετέβη στο Α.Τ Μαλεβιζίου, προκειμένου να γίνει η σχετική καταγγελία και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο, για την παροχή ιατρικής βοήθειας. 

Στο πλευρό του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δεκάδες συνάδελφοί του. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες της επίθεσης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέβαιναν σε δύο διαφορετικά οχήματα.
 

Facebook

Η ανακοίνωση του  Σωματείου Ε.Ι.Χ. με Οδηγό Ηρακλείου

Την επίθεση καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ε.Ι.Χ. με Οδηγό Ηρακλείου (Σ.Ε.Ε.Μ.Ο Ηρακλείου). 

Όπως αναφέρει:
"Καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και στέκεται σταθερά στο πλευρό του επαγγελματία οδηγού Ταξί.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους άτομα ή ενέργειες δεν ανήκουν στο σωματείο μας, ούτε εκφράζουν τις αξίες και τη στάση του. Αποστασιοποιούμαστε πλήρως από οποιονδήποτε δρα εκτός του νομικού πλαισίου, είτε εργαζόμενος παράνομα είτε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την υπόσταση και το όνομά μας.

Τέτοιες πρακτικές όχι μόνο προσβάλλουν το επάγγελμά μας, αλλά και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του κλάδου, καθώς και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Ως Σωματείο, παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές της νομιμότητας, της επαγγελματικής δεοντολογίας και της υπεύθυνης παρουσίας στον χώρο του μεταφορικού έργου".



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση