ΚΡΗΤΗ

"Βουνό" τα προβλήματα στην Κρητική γη- Τσιάρας: "Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά"

"Η Κρήτη είναι στην προτεραιότητα μας, στον σχεδιασμό μας και στο όραμα μας" είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Ηράκλειο

Κώστας Τσιάρας, σύσκεψη
Photo Credits: @cretalive.gr

Ρεπορτάζ:  Ελένη Μπουρμά
Επιμέλεια: Μαρία Ασαργιώτη


Σοβαρά ζητήματα που άπτονται του πρωτογενούς τομέα άκουσε το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρα,  κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί.

Η σύσκεψη έγινε στην Αίθουσα  του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία εκπροσώπων φορέων της Π.Ε. Ηρακλείου ενώ ουδείς κτηνοτρόφος, αγρότης ή μελισσοκόμος έδωσε το "παρών" με εξαίρεση εκπροσώπους των επαγγελματιών αλιέων.

Ο Υπουργός αφού άκουσε προσεκτικά όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση για περίπου 3 ώρες, έσπευσε να δώσει τις δικές του απαντήσεις και διαβεβαιώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Image
Σύσκεψη Τσιάρας
Photo Credits: @Imageonline

"Για τον πρωτογενή τομέα" είπε "η κλιματική κρίση έχει δημιουργήσει άλλα δεδομένα" και πρόσθεσε πως "για πρώτη φορά σχεδιάζονται ολιστικά έργα άρδευσης από την Πολιτεία".

 "Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά ή λύσεις" είπε αναφορικά με το φαινόμενο της λειψυδρίας. "Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα", πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι "τα χρήματα για έργα αγροτικής οδοποιίας θα φτάσουν τα 300. εκατ, ευρώ". "Πρόκειται για φιλόδοξο πρόγραμμα" ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι "Μπροστά μας είναι και τα έργα για τα θερμοκήπια αλλά και έργα πολιτικής προστασίας".

Image
Κώστας Τσιάρας
Photo Credits: @cretalive.gr

Αναφερόμενος στην Κρήτη, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως είναι "η Μέκκα των θερμοκηπίων" μιλώντας για το μεγάλο πρόγραμμα στήριξης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Πρόσθεσε δε ότι τα 7-8 εκ του προγράμματος "Αμάλθεια" θα έρθουν στην Κρήτη, ενώ έρχονται και τα μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα.

"Η Κρήτη είναι στην προτεραιότητα μας, στον σχεδιασμό μας και στο όραμα μας" είπε κλείνοντας ο ΥπΑΑΤ.

 

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο, μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής,  Γιάννης Αναστασάκης καθώς και η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ειρήνη Χουδετσανάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης ενώ το "παρών" έδωσαν και οι  Δήμαρχοι Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Αρχανών Αστερουσίων, Μίνωα Πεδιάδας, Βιάννου, Φαιστού και Γόρτυνας. Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, Μανώλης Χαιρέτης.

Να σημειωθεί ότι τον Υπουργό συνόδευσαν όπως πάντα οι δύο ΓΓ του ΥπΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Γιώργος Στρατάκος.

Image
Τσιάρας, Αρναουτακης
Photo Credits: @Cretalive.gr

Τον Υπουργό,  καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Συριγωνακης, λέγοντας συνοπτικά ότι όσα έχουν γίνει κατά περιόδους για τη στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Image
Σύσκεψη, Κ. Τσιάρας
Photo Credits: @cretalive.gr

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των Τυποποιητών Ελαιολάδου, Ν. Ανδρεαδάκης. "Σύντομα, εάν δεν γίνει κάτι, πολλά λάδια θα είναι εκτός αγορών" σημείωσε και πρόσθεσε ότι "πολλά ελαιόλαδα είναι χωρίς παραστατικά".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, Μαρίνος Βλαχάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στην αλιεία και τα εισβολικά είδη. Επίσης ζήτησε προστασία της μεταφοράς ευπαθών αγροτικών προϊόντων σε περίοδο απεργίας της ΠΝΟ.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών, Στέλιος Ζαχαριουδάκης, τονίζοντας ότι αν δεν αλλάξει ριζικά κάτι από την πλευρά της Πολιτείας, σύντομα θα υπάρχουν κρασιά ξένης προέλευσης.

Image
Σύσκεψη, Τσιάρας, Ηράκλειο
Photo Credits: @Imageonline

 

"Η παράκτια αλιεία χωλαίνει και πεθαίνει"

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου των Αλιέων στην περιοχή του Λέντα, Δημήτρη Τσαπάκη, κατά την οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εισβολικά είδη, όπως ο λαγοκέφαλος, ζητώντας επιδότηση του συστήματος παρακολούθησης. 

Ο ίδιος είπε πως εντόπισε ένα λεοντόψαρο μέσα στο οποίο εντόπισε 13 καραβιδάκια και μικρά ψαράκια! "Μέσα σε μόλις ένα ψάρι!" είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τεράστια μείωση των επαγγελματιών ψαράδων, ενώ αναφέρθηκε στα τέλη κυκλοφορίας, τα λεγόμενα λιμανιάτικα,  επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ανδρουλάκης, πρόεδρος Παράκτιων Αλιέων Ηρακλείου, κατέθεσε ψήφισμα του συλλόγου αλιέων και αλιεργατών Ηρακλείου. 

"Εγώ σας επισκέφθηκα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης στο Υπουργείο, γιατί λέτε ότι δεν ενημερωθήκατε για τα αιτήματα μας; Να  εξεταστούν ισότιμα όλα τα προβλήματα κ. Υπουργέ. Χωρίς αδικίες" συμπλήρωσε και πρόσθεσε "Η αλιεία είναι μέρος της ταυτότητας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γιατί να παίρνει επιδότηση ο νέος αγρότης κι όχι ο νέος ψαράς; Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε" συνέχισε. "Θέλαμε να κλείσουμε το λιμάνι μας αλλά ο περιφερειάρχης μας είπε να έρθουμε εδώ να τα πούμε. Μας κάνατε επαίτες" κατέληξε.

Image
Τσιάρας, σύσκεψη, Ηράκλειο
Photo Credits: @cretalive.gr

 

Το λόγο πήρε η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης,  Μαρία Μπουλέ,  μιλησε με προτάσεις για τη στήριξη των εξαγωγών.

"Για πάνω από 50 χρόνια ακούμε για τον Πλατύ ποταμό κι ακόμα τίποτα" είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Α ζώνης Μεσαράς,  Γ. Τσιμπραγακης. "Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το ρεύμα και τις αυξήσεις ενώ και οι συνέπειες της έλλειψης προσωπικού είναι πολύ μεγάλες" συμπλήρωσε.

Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Σταύρος Τζεδάκης, ο οποίος έκανε αρχικά έναν απολογισμό . Μιλώντας στη συνέχεια,  έδωσε έμφαση στο ζήτημα του νερού, ζητώντας μάλιστα να μπουν σε προτεραιότητα σχετικά έργα. 

"Η Κρήτη έχει σοβαρό πρόβλημα" είπε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο υψηλότατο κόστος παραγωγής, ενώ μίλησε και για το ζήτημα με τους εργάτες γης.

"Έχουμε ανακαλύψει σε συρτάρια έρευνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος" σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής,  Γιάννης Αναστασάκης.

Σειρά είχε ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου Βασίλης Σμπώκος. "Η ψυχή του αυριανού συλλαλητηρίου είναι οι νεοδημοκράτες συνδικαλιστές. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει" είπε. "Κι ενώ πέρυσι την ώρα του αγώνα πανελλαδικά, στην Κρήτη δεν αντιδρούσε κανείς"  

Ο ίδιος ζήτησε στήριξη των τιμολογίων ζωοτροφής, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει ένα δάνειο, επισημαίνοντας ότι ειναι ανάγκη να υπάρχει απλοποίηση της διαδικασίας για τα αγροτικά δάνεια. "7% είναι υψηλό επιτόκιο" είπε. 

"Η Κτηνιατρική Υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη, ενώ είναι 22 οι οργανικές θέσεις, μένουν  μόλις 5". πρόσθεσε.

 "Παραφιλολογία ότι η Κρήτη παίρνει τις περισσότερες επιδοτήσεις" συμπλήρωσε λέγοντας παράλληλα "Κανένα μοναστήρι να μην παίρνει επιδότηση!"

Image
Σύσκεψη, Σ. Τζεδάκης
Photo Credits: @Imageonline

Κοκοσάλης: "Nα ενταχθούν τα ώριμα έργα σε προγράμματα χρηματοδότησης"

Από την πλευρά του Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ζήτησε να ενταχθούν τα ώριμα έργα σε προγράμματα χρηματοδότησης. Στο επίκεντρο της ομιλίας του βρέθηκε το φράγμα Πλακιώτισσας. "45 εκ. ευρώ θέλουμε για τα δίκτυα των φραγμάτων μας" σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των επιδοτήσεων, ζήτησε να υπάρξει δικαιότερο σύστημα ενώ παράλληλα ζήτησε την στήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής, που επλήγησαν από την πανώλη.  "Να αποζημιωθούν οι δύο κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν λόγω πανώλης" .

Κεγκέρογλου: "Πάει να χαθεί η παραγωγική βάση της χώρας"

"Το κρισιμότερο σήμερα είναι ότι πάει να χαθεί η παραγωγική βάση της χώρας" είπε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, παίρνοντας τον λόγο. "Τα πράγματα να τα δούμε από μηδενική βάση" πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο μείζον θέμα με το νερό "Βρεθήκαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και τι έγινε;" είπε.

Image
Βασίλης Κεγκερογλου
Photo Credits: @cretalive.gr

Μπαριτάκης: "Το φράγμα Αμιρών επιτέλους να προχωρήσει"

"Έργα και παρεμβάσεις δε βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα" τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης. "Το φράγμα Αμιρών επιτέλους να χρηματοδοτηθεί. Να το εντάξουμε το έργο αυτό",τόνισε. 

Για το ζήτημα του νερού είπε επίσης: "Ήρθαν νέοι άνθρωποι που επένδυσαν στον πρωτογενή μας τομέα κι έκλαιγαν γιατί δεν είχαν νερό"

Image
Σύσκεψη, Π. Μπαριτάκης
Photo Credits: @Imageonline

Δοξαστάκης: "Το φράγμα Αποσελέμη κατέρρευσε!" 

"Κλειδωμένη αξία η διασύνδεση πρωτογενή τομέα και τουριστικής ανάπτυξης" είπε την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης. ενώ  μίλησε για "έλλειψη πόρων και αδυναμία στην τοπική αυτοδιοίκηση". Ο κ. Δοξαστάκης έκανε ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας για το Φράγμα Αποσελέμη ότι... κατέρρευσε! "Που είναι ο ΟΑΝΑΚ που το διαχειρίζεται", είπε χαρακτηριστικά.

Image
Σύσκεψη, Ζ. Δοξαστάκης
Photo Credits: @Imageonline

"Βγείτε μπροστά και κάντε ένα ταμείο μόνο για τη λειψυδρία" τόνισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, μην κρύβοντας την αγωνία του για το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Κοκολάκης: "Να επιδοτηθούν μικρές λιμνοδεξαμενές"

Καμπανάκι με φόντο το σοβαρότατο πρόβλημα της λειψυδρίας έκρουσε και ο Δήμαρχος Γόρτυνα, Μιχάλης Κοκολάκης. "Θα γίνουμε οικονομικοί μετανάστες στον τόπο μας αν δεν βρεθεί λύση" είπε και ζήτησε να "επιδοτηθούν και οι μικρές λιμνοδεξαμενές".

Χαιρέτης: "Να σταματήσει η άσκοπη κατανάλωση νερού"

Να σταματήσει η άσκοπη κατανάλωση νερού, ζήτησε  από την πλευρά του ο  Αντιδήμαρχος Μανώλης Χαιρέτης, που εκπροσωπούσε τον Δήμο Ηρακλείου. "Να εξοικονομήσουμε νερό" συνέχισε "Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο".

Αρναουτάκης: "Να πάρει η Κρήτη αυτό που δικαιούται"

Στη συνέχεια στο βήμα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι "τα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη, ξεπερνούν το μισό δις". "Το βασικό όμως" όπως είπε, "είναι το νερό. Γιατί μόνον με επάρκεια νερού θα μείνει ο κόσμος εδώ. Δεν μπορούμε να έχουμε τον κατάλληλο ενεργειακό χώρο. Έχουμε έτοιμα έργα, αλλά ..." συνέχισε. "Πρόγραμμα για τα αντιπλημμυρικά έργα, θα μπορούσαν να είναι και αρδευτικά".

Image
Σύσκεψη Τσιάρας, Αρναουτάκης
Photo Credits: @Imageonline

"Αν δεν κάνουμε έργα εκ των προτέρων, αυτά κοστίζουν διπλάσια εκ των υστέρων" πρόσθεσε. "Στην επόμενη προγραμματική περίοδο να ενταχθούν έργα, να πάρει η Κρήτη αυτό που δικαιούται" επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας "Αντιθεσμικό το ότι μας πήρε το υπουργείο σας 2.200.000 ευρώ για τα έργα οδοποιίας. Σας είχαμε εμπιστοσύνη αλλά δεν μπορώ να μην το πω" εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκεια του για το γεγονός.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Μιλώντας από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης ζήτησε "να δοθούν λύσεις για τα εισβολικά είδη" ενώ για το ζήτημα της λειψυδρίας τόνισε ότι "η αγωνία για το νερό είναι μεγάλη". "Να λύσουμε χρόνια προβλήματα, δεν περιποίει τιμή για το κράτος η μη επίλυση τους" κατέληξε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο βουλευτής  Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, που κι εκείνος από την πλευρά του ζήτησε να υπάρξει διαχείριση ως προς το ζήτημα του νερού. "Να δώσουμε όραμα στα νέα παιδιά. Αυτό προέχει", είπε ολοκληρώνοντας.

"Απόλυτη στήριξη αλλά και απόλυτη διεκδίκηση" παρείχε στη λιτή του παρέμβαση,  ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Τι είπαν Στρατάκος-Παπαγιαννίδης

Ο ΓΓ του ΥπΑΑΤ,  Γιώργος Στρατάκος, απαντώντας στους ψαράδες, είπε ότι πήραν στο παρελθόν χρήματα, όχι για όλα τα έξοδα αλλά για ένα μέρος. Για τα αδιάθετα κονδύλια του Ταμείου Αλιείας που είπε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης, ο Γιώργος Στρατάκος απάντησε ότι η απορρόφηση είναι πολύ μεγάλη και το γεγονός ότι υπήρξαν κάποια αδιάθετα κονδύλια, ήταν μία συνήθης τακτική αλλά στο παρελθόν...

"Ο Πλατύς Ποταμός προχωράει, ειναι όμως λίγο πιο πίσω, το ξέρουμε αυτό" δήλωσε από την πλευρά του ο ΓΓ του Υπουργείου, Δημήτρης Παπαγιαννίδης. "Θα ξαναβρεθούμε στην Κρήτη σε Ηράκλειο και Χανιά την παρουσίαση του προγράμματος των Ολλανδών" πρόσθεσε.

Image
Σύσκεψη, Τσιάρας, Ηράκλειο
Photo Credits: @Imageonline

Τσιάρας: "Η Κρήτη είναι στην προτεραιότητα μας"

"Για τον πρωτογενή τομέα η κλιματική κρίση έχει δημιουργήσει άλλα δεδομένα" είπε από την πλευρά του, και αφού άκουσε προσεκτικά όλα όσα ειπώθηκαν κατά την σύσκεψη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.

"Για πρώτη φορά σχεδιάζονται ολιστικά έργα άρδευσης από την Πολιτεία" συνέχισε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως "Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα".  Σύμφωνα με τον ίδιο "τα χρήματα για έργα αγροτικής οδοποιίας φτάνουν τα 300. εκατ. ευρώ".   "Φιλόδοξο πρόγραμμα" είπε συνεχίζοντας  και πρόσθεσε "Μπροστά μας και τα έργα για τα θερμοκήπια αλλά και έργα πολιτικής προστασίας".

"Είναι μεγάλη ιστορία να κρατήσουμε τον νέο κόσμο στον πρωτογενή τομέα" είπε και πρόσθεσε "Το θέμα είναι πώς θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω".

"Καταλαβαίνω ότι μετά τον Κρητικό υπουργό υπήρχε η ψυχολογία πως τίποτε δεν θα γίνει για την Κρήτη. Όμως δεν είναι έτσι" συνέχισε ο κ. Τσιάρας.

Image
Τσιάρας
Photo Credits: @Imageonline

"Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά ή λύσεις είπε αναφορικά με το ζήτημα της λειψυδρίας" επανέλαβε και συμπλήρωσε  "Αυτή την περίοδο όμως για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ολιστικός σχεδιασμός. Να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας", σχολίασε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, "τα 7-8 εκ του Αμάλθεια έρχονται στην Κρήτη, διευθετείται και το θέμα με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, έρχονται και τα μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα".  "Ίσως και να ανεβάσουμε το τελικό κονδύλι" τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός μίλησε εκτενώς για τη ρύθμιση αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια.

"Η Κρήτη είναι η Μέκκα των θερμοκηπίων!" πρόσθεσε.

"Θα κάνουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ έναν δίκαιο οργανισμό πληρωμών", είπε μιλώντας για τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, τονίζοντας πως "επιχειρούμε να λύσουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα". 

"Η Κρήτη είναι στην προτεραιότητα μας, στον σχεδιασμό μας και στο όραμα μας" είπε ολοκληρώνοντας ο Υπουργός.

Image
Τσιάρας, Τζεδάκης, Χουδετσανάκη
Photo Credits: @Imageonline

 

Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο

Την ίδια ώρα,ο χρόνος κυλά αντίστροφα,  για το μεγάλο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και ψαράδες από κάθε γωνιά της Κρήτης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να φτάσουν εκεί που πρέπει, τα αιτήματα τους.

Με βάση τον σχεδιασμό για την κινητοποίηση,  η προσυγκέντρωση θα γίνει αύριο πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο και στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία, όλοι μαζί, θα κατευθυνθούν έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου και θα γίνει μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Ακολούθως, και λόγω του μεγάλου όγκου των οχημάτων που θα βρίσκονται στο σημείο, αποφασίστηκε να προχωρήσουν με τα πόδια προς τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα ζητήσουν ομαδικά, αλλά πάνω από όλα ειρηνικά, να δοθούν λύσεις σε όσα τους ταλανίζουν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση