ΚΡΗΤΗ
Βενιζέλειο: "Κατάντησε σαν την άδεια ταβέρνα που δεν πάει κανείς να φάει"
Ερχονται δύο αναισθησιολόγοι αλλά έφυγαν δύο, «σκάει» και το ακτινολογικό, μπλοκαρισμένη η Χειρουργική!
Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Το ιστορικό Βενιζέλειο, το νοσοκομείο που κατείχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ηρακλειωτών, μοιάζει πλέον σαν «μία άδεια ταβέρνα που όλοι την προσπερνούν και κανείς δεν την επιλέγει για να φάει». Έτσι και οι γιατροί δεν το προτιμούν με τις προκηρύξεις.
Η κατάσταση είναι λυπηρή! Νευραλγικά τμήματα αποδεκατίζονται μέρα με τη μέρα και το προσωπικό συνολικά βρίσκεται σε μία κατάσταση πλήρους απογοήτευσης, γκρίνιας και κακής ψυχολογίας.
«Η εικόνα δυστυχώς είναι ρευστή» δήλωσε στο Cretalive.gr ο γνωστός καρδιολόγος και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, κ. Μανόλης Φουκαράκης. «Έχουμε συνεχώς παραιτήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς… Γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση να «μπαλωθούν» οι τρύπες, όμως όσο αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζουν και οι ανάγκες. Γίνεται κάτι, δεν αρκεί όμως και έτσι πρέπει να γίνει κάτι άλλο..».
Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο Αναισθησιολογικό τμήμα, με το Ακτινολογικό να ακολουθεί κατά πόδας αφού τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν τρεις παραιτήσεις στον αξονικό, χωρίς να αποκλείεται και νέα παραίτηση.
Σε ό,τι αφορά στο κυρίαρχο πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους, η κατάσταση έχει ως εξής: ναι μεν στο Τμήμα θα ενταχθούν σε μόνιμη βάση δύο αναισθησιολόγοι, έφυγαν όμως και δύο οπότε το πρόβλημα παραμένει. Ούτε δόξα σοι ο Θεός δεν πρόλαβαν να πούνε εκεί στο Βενιζέλειο με την ενίσχυση και τα δεδομένα άλλαξαν και πάλι. Ως προς τους αναισθησιολόγους που θα ενσωματωθούν μόνιμα στο Τμήμα, η μία γιατρός ήταν ήδη εκεί δύο μήνες με απόσπαση από το ΠΑΓΝΗ, ενώ ο δεύτερος γιατρός έρχεται από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Ο κ. Φουκαράκης υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο έκαναν τρεις προκηρύξεις στο Αναισθησιολογικό και τρεις στο Ακτινολογικό. Στο Ακτινολογικό δεν υπήρξε ουδεμία ανταπόκριση, ούτε ένας γιατρός, ενώ στο Αναισθησιολογικό ήρθαν δύο στους τρεις.
Και είναι πραγματικά λυπηρό καθώς όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο σε κλινικές που έχουν φοβερή δυναμική. Οι χειρουργικές κλινικές έχουν γιατρούς, έχουν ειδικευόμενους και μπορούν να παράξουν πολλαπλάσιο έργο, όμως τις «φρενάρει» το πρόβλημα του αναισθησιολογικού. Και τώρα πια αρχίζει να διογκώνεται και το πρόβλημα των ακτινολόγων.
Ο κ. Φουκαράκης πολύ ρεαλιστικά υπογραμμίζει ότι πια δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και φυσικά αυτές έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί τουλάχιστον προ 5ετίας, πριν ξεσπάσει η φωτιά που σήμερα …καίει και κατακαίει το δημόσιο σύστημα υγείας. Όσο για την ψυχολογία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο γνωστός γιατρός επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε: είναι βαριά, υπάρχει γκρίνια και απογοήτευση.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη