ΚΡΗΤΗ
Βάγια των Βαγιών: Χιλιάδες Σταυροί από το Ηράκλειο στην Ευρώπη (video)
Περίτεχνοι Σταυροί από τον Άγιο Ματθαίο σε Βιέννη και Βρυξέλλες!
Εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου δεκάδες γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά φτιάχνουν Σταυρούς από βάγια στην αυλή του Αγίου Ματθαίου για την Κυριακή των Βαΐων.
Πιστοί όλων των ηλικιών, από παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες, έφτιαξαν τους Σταυρούς με τα βάγια που μοιράζονται στις εκκλησίες την Κυριακή των Βαΐων. Οι Σταυροί είναι από απλοί μέχρι περίτεχνοι σε ιδιαίτερα σχήματα και μεγέθη. Πολλοί από αυτούς φτιάχτηκαν για να κοσμούν τους ναούς ενώ άλλοι θα δοθούν ως ευλογία στους πιστούς.
Το τελευταίο διάστημα επικράτησε «πυρετός» προετοιμασιών στις εκκλησίες ενόψει της Κυριακής των Βαΐων! Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους Σταυρούς εστάλησαν ήδη στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αυστρία και το Βέλγιο όπου πρόκειται να δοθούν στους εκεί ορθοδόξους Χριστιανούς.
