Άρωμα Κρήτης στο γαστρονομικό φεστιβάλ της Χαλκιδικής

Φέτος τιμώμενος ελληνικός προορισμός είναι η Κρήτη

Ρεπορτάζ : Αντώνης Παντινάκης

Άρωμα Κρήτης αποκτά το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Χαλκιδικής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο καθώς στη διοργάνωση MOUNT ATHOS AREA CUISINE τιμώμενη περιοχή είναι η Κρήτη !

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού στην χώρα μας. Στο φετινό φεστιβάλ με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το νησί μας θα εκπροσωπήσει ο σύλλογος γυναικών Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου «Εργάνη».

Το «KOUZINA» σύμφωνα με τον οργανωτή, αποτελεί για την περιοχή του Άθω κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός και θα εστιάσει στο «πάντρεμα» της τοπικής παράδοσης με την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής που συμμετέχει στο φεστιβάλ και περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά μας προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε η συνέργεια του  KOUZINA 2018 και του Συλλόγου Γυναικών ΕΡΓΑΝΗ Επισκοπής.

Όπως ανέφερε η κ. Μαρία Παππα, διευθύντρια του προαθωνικού οργανισμού τουρισμού "Είμαστε στην Κρήτη στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ Κουζίνα, που πραγματοποιείται τα τελευταία εννιά χρόνια στη Χαλκιδική, από τις 15 Μαΐου ως τις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο. Φέτος τιμώμενος ελληνικός προορισμός είναι η Κρήτη. Και σήμερα είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το φεστιβάλ στην κρητική τουριστική αγορά αλλά και να προσκαλέσουμε τους Κρητες να ακολουθήσουν το σύλλογο γυναικών Εργανη που συμμετέχει στις δραστηριότητες του φεστιβάλ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστορακης ανέφερε "Η συμμετοχή του σωματείου γυναικών Εργανη, από την Επισκοπή, δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διάδοση της κρητικής κουζίνας στο μεσογειακό πολιτισμό. Η Γαστρονομία πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει τόσο στον τοπικό πολιτισμό, όσο και στον τουρισμό"
Από την πλευρά της η Σεβαστή Κρασανακη από Σύλλογο Γυναικών Εργανη ανέφερε "Είναι μεγάλη τιμή και πρόκληση να συμμετέχουμε στο γαστρονομικό φεστιβάλ, που εστιάζει στο γαστρονομικό τουρισμό.  Δεν κάνουμε κάτι άλλο, απ' αυτό που αγαπάμε, να στηρίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά και την ταυτότητα του τόπου μας.

Τέλος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ανέφερε : «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, που αναδεικνύουν την  μοναδική Κρητική διατροφή, που αποτελεί βασικό πυλώνα του τουριστικού μας προϊόντος. Η Κρήτη διαθέτει δυνατά πλεονεκτήματα στην παραδοσιακή διατροφή, ένας τομέας που στηρίζει ουσιαστικά το τουρισμό στο νησί μας. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου γυναικών «Εργάνη» που θα αναδείξει πανελλαδικά στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Κρητική Κουζίνα, την Κρητική παράδοση, αλλά και τον τουρισμό μας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ