Αποχαιρετούν σήμερα τον Μιχάλη Ανδριανάκη - Τα συλλυπητήρια μηνύματα

Newsroom
Newsroom

Η παράκληση της οικογένειας να μην φέρει στεφάνια ο κόσμος

Το ύστατο χαίρε αναμένεται να πουν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου, φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίο αρχαιολόγο Μιχάλη Ανδριανάκη.

Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου & Παύλου (περιοχή Δικαστηρίων) στα Χανιά, ενώ η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 4μ.μ.

Η ταφή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λιτσάρδα Αποκορώνου.

Θερμή παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνονται καταθέσεις στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Τα συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Μιχάλη Ανδριανάκη

Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη 

Πληροφορούμενη την απώλεια του Μιχάλη Ανδριανάκη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με μεγάλη δύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων Μιχάλη Ανδριανάκη. Ο Μιχάλης υπήρξε έγκριτος επιστήμονας, αφοσιωμένος δημόσιος λειτουργός, ενεργός πολίτης και, για μένα προσωπικά, άριστος συνεργάτης και φίλος.

Στιβαρός αρχαιολόγος, με πολυσχιδές έργο στην έρευνα, τη συγγραφή και το πεδίο, ο Μιχάλης Ανδριανάκης αφιερώθηκε στην προστασία και την ανάδειξη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης. Στη μακρόχρονη θητεία του στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, επιστέγασμα της οποίας υπήρξε η διεύθυνση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αλλά και, στη συνέχεια, ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης, είχε μοναδική συμβολή στην προστασία, αναστήλωση και προβολή των ενετικών φρουρίων της Κρήτης, αλλά και του κτηριακού αποθέματος της παλιάς πόλης των Χανίων.

Στον Μιχάλη οφείλεται το σχέδιο ανάδειξης των μοναδικών οχυρώσεων των Χανίων, η εφαρμογή του οποίου δίνει άλλη διάσταση στην εικόνα της πόλης, αναδεικνύοντας τον τεράστιο πλούτο της. Στην τελευταία μας επικοινωνία, πριν μερικές εβδομάδες, μου μιλούσε, για το πως κατά τη γνώμη του, πρέπει να αναδειχθεί το Ιτζεδίν.

Ο Μιχάλης Ανδριανάκης ήταν ένας ανήσυχος πολίτης, με τεκμηριωμένες απόψεις, με τις οποίες μπορεί να μη συμφωνούσαμε πάντα, αλλά οφείλαμε να αντικρούσουμε με εξ ίσου ισχυρά επιχειρήματα. Υπερασπιζόταν την αναγκαιότητα της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και δεν δίσταζε να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του. Ο Μιχάλης Ανδριανάκης έφυγε πρόωρα, είχε ακόμη να δώσει πολλά. Στην οικογένειά του, απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Μιχάλη Αδριανάκη, ο οποίος, ως αρχαιολόγος, εργάστηκε αγόγγυστα για την έρευνα και αποκατάσταση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την αποκατάσταση των Βυζαντινών και Ενετικών Φρουρίων στην Κρήτη, αναφέρει:

«Ο Μιχάλης Ανδριανάκης έφυγε και μαζί του χάνουμε μια συνεπή και επιμονή ματιά, ανιδιοτελούς ενδιαφέροντος για το πολιτισμικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του
τόπου μας. Είτε συμφωνούσες είτε διαφωνούσες μαζί του, η φωνή του εμπλούτιζε και ενίοτε πυροδοτούσε τον δημόσιο διάλογο για κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας.
Όλα αυτά μαζί με το αυταπόδεικτο έργο του στο Υπουργείο Πολιτισμού, που για δεκαετίες υπηρέτησε με πάθος, αφήνουν βαριά το αποτύπωμα και την παρακαταθήκη του. 

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω στην οικογένειά του, τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια»

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την απώλεια του Μιχάλη Ανδριανάκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του αρχαιολόγου και επίτιμου εφόρου Αρχαιοτήτων Μιχάλη Ανδριανάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση: “Σήμερα τα Χανιά αλλά και η Κρήτη έχασαν έναν θεματοφύλακα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, έναν επιστήμονα που αγωνίστηκε κι εργάστηκε συστηματικά για την ανάδειξη και τη διάσωση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων τους. Μέσα από την επιστήμη του μετουσίωσε όλη του την αγάπη, το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που ένιωθε και που αρμόζει στην Ιστορία και στα Τοπόσημά της, θεωρώντας τα ως “το μεγάλο κεφάλαιο” του τόπου μας ”.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του...”.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ για τον χαμό του Μιχάλη Ανδριανάκη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια για τον χαμό του διακεκριμένου αρχαιολόγου Μιχάλη Ανδριανάκη. Ο Μιχάλης Ανδριανάκης είχε μεγάλη
προσφορά στην ανάδειξη των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης. Ήταν πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες όπως ήταν ο αγώνας του λαού των Χανίων για να προστατευθούν σημαντικά μνημεία του τόπου όπως το Φρούριο Ιτζεδίν, τα κτήρια στον Λόφο Καστέλι, οι πηγές των Αρμένων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Το "αντίο" από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων 

«Με βαθιά οδύνη και θλίψη» αποχαιρετά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) «τον συνάδελφο Μιχάλη Ανδριανάκη, αρχαιολόγο, προϊστάμενο επί σειρά ετών της 13ης και της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Κρήτης), Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2011, τέως αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ενεργό πολίτη».
      Με συγκίνηση ο ΣΕΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τον Μιχάλη Ανδριανάκη, που εισήλθε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 1979, κατόπιν διαγωνισμού: «Σε όλα τα χρόνια του εργασιακού του βίου υπηρέτησε τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Κρήτης, τα αγάπησε με πάθος και εργάστηκε με ευαισθησία, συνέπεια και όραμα για την ανάδειξη, συντήρηση και την αποκατάστασή τους. Ξεχωρίζουν ανάμεσα στις αναρίθμητες εργασίες του η προσφορά του στη μελέτη της μνημειακής ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής του νησιού των μεσοβυζαντινών χρόνων, καθώς και η προστασία, μελέτη και ανάδειξη των οχυρώσεων της παλαιάς πόλης των Χανίων, της Σπιναλόγκας, η διαρκής μέριμνά του για την αποκατάσταση, ανάδειξη και ένταξη στον πολιτιστικό χάρτη -όπως έλεγε- σημαντικών μνημείων, όπως ο ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Επισκοπή Κισάμου, του Αγίου Νικολάου στα Κυριακοσέλια Αποκορώνου, του Αγίου Νικολάου στη Μονή Σελίνου, του Αγίου Ιωάννη στο Στύλο Αποκορώνου, των Αγίων Αποστόλων στη Χώρα Σφακίων και τόσων άλλων μνημείων που δεν θα σταθεί δυνατό να αναφερθούν εδώ. Αντίστοιχα ήταν μεγάλη η αγάπη του για τα πρωτοβυζαντινά μνημεία των Χανίων, με τα οποία ασχολήθηκε σε όλο τον εργασιακό του βίο: την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αλμυρίδας, τον Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα και τη Μονή των Τζαγκαρόλων αλλά και τον Άγιο Ιωάννη τον Ξένο και τα καθιδρύματά του στο Αλικιανό, τα Σφακιά και αλλού».
      Η ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται και στα πρώτα υπηρεσιακά βήματα του εκλιπόντα, όταν ανέλαβε ως νέος επιμελητής να οργανώσει το γραφείο Χανίων της τότε 13ης ΕΒΑ, με αρμοδιότητα -μεταξύ άλλων- και στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Χανίων. «Αντιλαμβανόμενος τη σημασία της ενετικής και οθωμανικής φάσης της πόλης παρεμβαίνει με γραπτή εισήγηση του στο Β΄ Συνέδριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στους Δελφούς (1982). Εκεί επισημαίνει, με ενάργεια, ότι η αντιμετώπιση ιστορικών κέντρων πόλεων δεν μπορεί να αποτελεί εργασία μόνο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά απαιτεί τη συνολική συμμετοχή της κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε πρακτικό επίπεδο, μέσω των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων και με τη συνεργασία των αρχιτεκτόνων και των τεχνιτών της Υπηρεσίας, επεμβαίνει στα κτήρια της παλιάς πόλης των Χανίων ανακατασκευάζοντας όψεις, αντικαθιστώντας λιθοδομές, προτείνοντας και επιβάλλοντας χρήσεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εξηγήσει την σημασία τους στην τοπική κοινωνία, χωρίς να αποφύγει και τις συγκρούσεις, που ποτέ δεν τον πτοούσαν όταν είχαν να κάνουν με την προστασία των αρχαιοτήτων».
      Ο Μ. Ανδριανάκης ανέλαβε από το 2000-2004 τη Διεύθυνση της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (με αρμοδιότητα στα βυζαντινά μνημεία όλης της Κρήτης), ενώ «διεκδικώντας πάγια την διοικητική ανεξαρτητοποίηση της δυτικής Κρήτης, διορίζεται προϊστάμενος της νεοσύστατης 28ης ΕΒΑ (με αρμοδιότητα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά) από το έτος 2004 έως το 2011. Παράλληλα το διάστημα 2003-2014 υπήρξε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων».
      «Έντονα πολιτικοποιημένος και στρατευμένος σε σοσιαλιστικά ιδεώδη διετέλεσε για όλα τα χρόνια του υπηρεσιακού του βίου ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ υπήρξε και αντιπρόεδρος του ΔΣ (2003-2005). Έδινε πάντοτε το παρών στις συνελεύσεις και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου, στους αγώνες για την προστασία των μνημείων και του κλάδου, για την σχέση των μνημείων με την τοπική κοινωνία, για την εκλαΐκευση και διάδοση της αρχαιολογικής γνώσης. Πάντα στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστεί τις αξίες και τα ιδανικά της επιστήμης και της θέσης που υπηρέτησε με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαχόμενος για την προστασία και την ανάδειξη του μνημειακού και πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης. Υπερασπίστηκε με σθένος το δημόσιο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς, με βασική αρχή του οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί και συνυπεύθυνοι στη διατήρησή της. Είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να μεταδίδει τις γνώσεις και την αγάπη προς τα μνημεία στους πολίτες και δεν σταμάτησε ποτέ να αρθρογραφεί, να παρεμβαίνει δημόσια και να επισημαίνει κακώς κείμενα. Πρόσφατη είναι η μαχητική αρθρογραφία του για το θέμα της διαχείρισης των μνημείων στο λόφο Καστέλλι της πόλης των Χανίων και την αποτροπή σχεδίων εκμετάλλευσης των κτηρίων του παλαιού Διοικητηρίου της πόλης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο ΣΕΑ.

Η ΕΦΑ Ηρακλείου αποχαιρετά τον Μιχάλη Ανδριανάκη

Η ΕΦΑ Ηρακλείου αποχαιρετά με θλίψη τον Μιχάλη Ανδριανάκη, αγαπημένο συνάδελφο αρχαιολόγο & επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ. Ο Μιχάλης Ανδριανάκης υπήρξε σε όλη την υπηρεσιακή του καριέρα μάχιμος αρχαιολόγος και πολύτιμος συνάδελφος. Ήταν εξαίρετος Προϊστάμενος, ιδιαίτερα αγαπητός στο προσωπικό της 13ης ΕΒΑ σε όλη την Κρήτη. Το ανασκαφικό, αναστηλωτικό και συγγραφικό του έργο στη ζωγραφική, αρχιτεκτονική και τις βενετσιάνικες οχυρώσεις είναι τεράστιο και αποτελεί  παρακαταθήκη για όλους όσοι ασχολούνται με την περίοδο αυτή της αρχαιολογίας στην Κρήτη.

Ήταν μεγάλη τιμή η κοινή πορεία μαζί του. Τον ευχαριστούμε για τη γνώση, τη στήριξη και την αγάπη που μας πρόσφερε απλόχερα.

Τα "Χ.ν." Και το Μουσείο Τυπογραφίας αποχαιρετούν τον Μιχάλη Ανδριανάκη 

Η ∆ιεύθυνση και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” και το ∆.Σ. του “Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη” εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη και φίλου Μιχάλη Ανδριανάκη.

Η προσφορά του εκλιπόντος στον τόπο μας υπήρξε τεράστια, όπως και η παρακαταθήκη που αφήνει για την επιστήμη της Αρχαιολογίας αλλά και για την τοπική κοινωνία στο σύνολό της.

Ο Μιχάλης Ανδριανάκης ξεχώρισε με την επιστημοσύνη, το πάθος και την αγωνιστικότητά του για την προκοπή του τόπου, λειτουργώντας πάντοτε με συνέπεια, επιμονή και ευγένεια.

Η αρθρογραφία του στην εφημερίδα Χανιώτικα νέα και η συμμετοχή του στις δράσεις του Μουσείου Τυπογραφίας, αποτέλεσαν τιμή για εμάς και οδηγό για το μέλλον.

Στη μνήμη του Μιχάλη Ανδριανάκη κατατίθεται το ποσό των 500 ευρώ για τον Σύλλογο “Ορίζοντας”.

Συλλυπητήριο ψήφισμα για τον θάνατο του Μιχάλη Ανδριανάκη

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο του Μιχάλη Ανδριανάκη, ενός ξεχωριστού ανθρώπου που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στη διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση ιστορικών μνημείων του τόπου μας. Ο Μιχάλης Ανδριανάκης υπήρξε ο ακαταπόνητος ερευνητής που με την καθημερινή του πράξη μάς δίδαξε την ευθύνη απέναντι στο πολιτισμικό μας παρελθόν και παρόν. Το έκανε με αληθινή αγάπη, ανιδιοτέλεια και σεβασμό, γιατί πίστευε βαθιά στον άνθρωπο και τον ενημερωμένο και συνειδητοποιημένο πολίτη. Ταπεινά τον αποχαιρετούμε και εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας στην οικογένειά του.

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου αποχαιρετά τον Μιχάλη Ανδριανάκη

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου αποχαιρετά με θλίψη τον επιστήμονα - αρχαιολόγο Μιχάλη Ανδριανάκη.

Η απώλεια του εκλεκτού συνεργάτη μας είναι μεγάλη για τον αγαπημένο του Αποκόρωνα αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία και την επιστήμη της Αρχαιολογίας.

Βαθύ το αποτύπωμά του, με έργα, παρεμβάσεις, προτάσεις για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη-προστασία των μνημείων του τόπου μας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του αγαπημένου μας συνεργάτη και φίλου Μιχάλη Ανδριανάκη.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" για τον θάνατο του Μιχάλη Ανδριανάκη 

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μιχαήλ Ανδριανάκη επιφανούς αρχαιολόγου και συγγραφέα, διευθυντή της 13ης και 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επί σειρά ετών, με σημαντικότατο έργο στην έρευνα και αποκατάσταση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης, που διακρινόταν για το ήθος, την ευγένεια και τη βαθιά
γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού, ειδικά του κρητικού, ιδιαίτερα αγαπητού στην κοινωνία των Χανίων, αποφάσισε ομόφωνα:
- να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία από τον Γενικό Διευθυντή του
- να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
- να καταθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωφελούς
Ιδρύματος «Αγία Σοφία»
- να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

Συλλυπητήρια Δήλωση Άρη Παπαδογιάννη για θάνατο Μιχάλη Ανδριανάκη

Με αφορμή το θάνατο του Χανιώτη Αρχαιολόγου, Μιχάλη Ανδριανάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Πολύ πιο φτωχά έγιναν τις τελευταίες ώρες τα Χανιά, αλλά και η Κρήτη ολόκληρη. Η είδηση της απώλειας του αγαπητού Μιχάλη Ανδριανάκη, μας αιφνιδίασε όλους και μας γέμισε με λύπη.

Με το Μιχάλη Ανδριανάκη, συνεργάστηκα επί σειρά ετών στενά, σε κρίσιμα για την πόλη των Χανίων ζητήματα.

Η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης υπήρξε έντονη και καθοριστική.
Οι γνώσεις και η επιστημονική του επάρκεια τον κατέστησαν μοναδικό και το αποτύπωμα που άφησε πίσω του, θα παραμείνει ανεξίτηλο, στο πέρασμα του χρόνου.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του, τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Ας είσαι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Το Κοινωφελές Ίδρυμα "Αγία Σοφία" εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», μετά τη θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του Μιχάλη Ανδριανάκη εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

"Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και επιφανείς Αποκορωνιώτες επιστήμονες, με έργο σπουδαίο όχι μόνο για τον Αποκόρωνα αλλά για ολόκληρη
την Κρήτη.

Καταξιωμένος Αρχαιολόγος και Δ/ντής επί σειρά ετών στην 13η και 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αγωνίστηκε με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για την
αποκατάσταση και την ανάδειξη πολλών αρχαιολογικών και νεότερων μνημείων του τόπου μας.

Πολίτης ευσυνείδητος και ενεργός, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος “Αγία Σοφία” από τη σύστασή του και Αντιπρόεδρός του από το 2018, πρωτοστάτησε σε όλες τις
πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις του Ιδρύματος.

Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης του Β’ Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών, ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής αλλά και ως εισηγητής.

Συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων σχετικών με την πολιτιστική μας κληρονομιά, μαχόταν μέχρι τέλους για τη διάσωση και την ανάδειξή της και για τον λόγο αυτό ο Αποκόρωνας αλλά και ολόκληρη η Κρήτη οφείλει πολλά σ’ αυτόν τον σπουδαίο επιστήμονα και πάντα ενεργό πολίτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ