ΚΡΗΤΗ

Αντιδρούν οι έμποροι στην "ταφόπλακα" που βλέπουν ... να έρχεται

Να "πετάξουν" απο πάνω τους την ευθύνη των ελέγχων ζητούν οι έμποροι του Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι η υποχρεωτικότητα των διαγνωστικών τεστ θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της αγοραστικής κίνησης

No profile pic

Με μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου επιδιώκει να καταστήσει σαφείς τις ενστάσεις του απέναντι στα μέτρα που αναθέτουν στους καταστηματάρχες ρόλο ελεγκτικής "αρχής".

Στην επιστολή, οι έμποροι καθιστούν σαφές πως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια, ζητούν όμως κατανόηση και τροποποίηση των μέτρων, προκειμένου και οι επιχειρήσεις να μη συνεχίσουν να "βουλιάζουν" υπό το βάρος της μείωσης της αγοραστικής κίνησης.

Η επιστολή

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των καταναλωτών και των εργαζομένων, παραμένει και σήμερα η πρώτη προτεραιότητα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Η μείωση της αγοραστικής κίνησης που θα επιφέρει η υποχρεωτική επίδειξη rapid test για την είσοδο στο κατάστημα, θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για χιλιάδες επιχειρήσεις, σε ένα κλάδο που παρέμεινε κλειστός ή σχεδόν κλειστός (click away & click in shop) για μήνες, συσσωρεύοντας χρέη και ζημιές.

Οι ενστάσεις μας:

• Δεν κατανοούμε την χρησιμότητα των νέων υγειονομικών μέτρων. Στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις οι πελάτες φορούν μάσκα εντός του καταστήματός σε ολόκληρη την αγοραστική διαδικασία. Αυτό ισχύει και ίσχυε στα καταστήματα λιανεμπορίου, για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, με μεγάλη επιτυχία όσο αφορά την έκβαση των κρουσμάτων της πανδημίας. Επίσης τα καταστήματα λιανεμπορίου δεν έχουν εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Κατά συνέπεια δεν κατανοούμε τι άλλαξε το χειμώνα καθιστώντας αναγκαία την επιβολή αυτών των μέτρων. 

• Η απόδοση της ευθύνης ελέγχου των καταναλωτών στα λιανεμπορικά καταστήματα, δεν μας επιβαρύνει απλά με το κόστος του ελεγκτικού έργου αυτού (ο απαραίτητος χρόνος από το προσωπικό για τον έλεγχο κάθε πελάτη) που κανονικά ανήκει στο κράτος, αλλά κυριότερα με την ευθύνη, καθώς τα πρόστιμα βαραίνουν τα καταστήματα.

• Η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, στα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές αγορές δημιουργεί ευθέως ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των υπόλοιπων εμπορικών επιχειρήσεων. Ζητάμε να μην έχουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου την ευθύνη ελέγχου και κυρίως τα πρόστιμα που τον συνοδεύουν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση