ΚΡΗΤΗ

Ανώγεια: Επιτυχημένο διήμερο επιμόρφωσης για τον ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος στον πολιτισμό

Συμμετείχαν 60 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη.

ΚΕΠΕΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΕΠΕΑ Ανωγείων σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και την Δομή Υφαντικής Ανωγείων του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025 στ’ Ανώγεια με θέμα: «Πώς το Φυσικό Περιβάλλον γεννά Πολιτισμό: μια εκπαιδευτική προσέγγιση της υφαντικής, της μουσικής και του τοπίου». 

 

Image
ΚΕΠΕΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

 

Συμμετείχαν 60  εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  από όλη την Κρήτη. Το σεμινάριο πλαισίωσαν  με τις εισηγήσεις τους εξαιρετικοί  εισηγητές και εμψυχωτές των εργαστηρίων,  καταξιωμένοι μουσικοί μας  Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργη) και Γιάγκος Χαιρέτης. 

 

Image
ΚΕΠΕΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Μουσικοχορευτικής Παράδοσης Ανωγείων και η δεύτερη  στην Δομή Υφαντικής Ανωγείων.

Το σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)» του ΙΝΕΔΕΒΙΜ, με κωδ. ΟΠΣ6004470 που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση