ΚΡΗΤΗ

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Υποδομές και φυσική παρουσία για περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες

"Βιώσιμη Ανταγωνιστική Τουριστική Ανάπτυξη"

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης
Photo Credits: @Image Online

Πολυπληθές ήταν το πάνελ της συζήτησης για τον Τουρισμό με φόντο την βιωσιμότητα, στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου Tim Ananiadis ανέφερε ότι για να αυξηθεί ο εισερχόμενος Τουρισμός από την Αμερική πρέπει να υπάρχει "παρουσία όχι διαδικτυακά αλλά στην Αμερική" καθώς και "πρωτοβουλίες για τον προορισμό και όχι μόνο για τα ξενοδοχεία που τώρα έχουν παρουσία στην αμερικανική αγορά". Ο ίδιος τόνισε ότι είναι βοηθητικές οι 15 πτήσεις από την Αμερική και η αεροπορική σύνδεση προς την Κρήτη, τα νέα αεροδρόμια και τα νέα ξενοδοχεία.

Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι επενδύσεις αργά η γρήγορα γίνονται. Τόνισε ότι οι υποδομές είναι σημαντικές, υπογράμμισε όμως ότι ο συνδυασμός τους με τη λειτουργία και την οργάνωσή τους είναι σημαντικές. Προανήγγειλε μάλιστα την έναρξη της αεροπορικής διασύνδεσης του Ηρακλείου απευθείας με την Κωνσταντινούπολη με πτήσεις της Aegean από τον Απρίλιο και μετά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε σχέση με το 2023 που η Aegean πετούσε από το Ηράκλειο μόνο προς έναν προορισμό εσωτερικού, φέτος θα πετάει πια απευθείας προς 7 προορισμούς. "Έτσι Αμερικανοί, Ασιάτες κι άλλοι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάζουν πιο άνετα περισσότερους προορισμούς" - σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στην αμερικανική αγορά και την οικονομική δυνατότητα των Αμερικανών τουριστών να ταξιδεύουν.

"Περιμένουμε το νέο αεροδρόμιο, καθώς διαχρονικά προσπαθούν όλες οι κυβερνήσεις για μια λύση για τα μεγάλα αεροσκάφη" - ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης εκτιμώντας ότι το brand name της Κρήτης λείπει από την αμερικανική αγορά. Αναφορικά με την προσδοκώμενη αύξηση των επισκεπτών εστίασε στην ανάγκη διοχέτευσής τους στα άκρα της σεζόν, προς επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

Το ζήτημα της απώλειας πελατών λόγω των υποδομών και των προβλημάτων σε πολλά επίπεδα έθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων αν.Κρήτης "Κνωσσός" Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Κώστας Κουρκουνάκης αναφέρθηκε στους Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα, που επισκέπονται την Αθήνα, την Μύκονο και - στην καλύτερη περίπτωση - έρχονται για μια ημέρα στην Κρήτη. Ο ίδιος τόνισε ότι το 1 εκ. Αμερικανών τουριστών δεν αρκεί και ο αριθμός πρέπει να αυξηθεί. Με σκληρά λόγια μίλησε για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και για την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος, που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική στήριξη των απαραίτητων παρεμβάσεων από τους φορείς του Τουρισμού.

O Chief Retail Banking and Wealth Management Officer της Attica Bank, Στυλιανός Ηλιάδης σημείωσε την ευαισθησία σε θέματα βιωσιμότητας (π.χ. σε θέματα ενέργειας) και τόνισε ότι πρέπει να δούμε ξανά το θέμα του Αναπτυξιακού νόμου και όποιων εργαλείων η Πολιτεία έχει φέρει ως τώρα. Για την ίδια την Attica Bank σημείωσε ότι "πολύ γρήγορα έλυσε προβλήματα που το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπιζε πολλά χρόνια, όπως η κεφαλαιακή επάρκεια και τα κόκκινα δάνεια" και τόνισε ότι έχοντας την Κρήτη στο "dna" της έχει ένα λόγο παραπάνω να συμβάλλει στην αναβάθμιση της Κρήτης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση