ΚΡΗΤΗ
Ανανέωση της θητείας των εποχικών, ζητούν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών
Κοινή επιστολή των σωματείων πυροσβεστών
Σύγχυση και δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των εποχικών πυροσβεστών με αφορμή τα προσόντα που θα χρειαστεί να έχει κάποιος υποψήφιος για να συμμετάσχει στον επικείμενο διαγωνισμό των Εποχικών.
Όπως τονίζουν σε κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι Πρόεδροι όλων των σωματείων πυροσβεστών της χώρας:
"....Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, αφενός ο ηλικιακός περιορισμός αποκλείει και δεν δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σ’ ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών και αφετέρου η μικρή μοριοδότηση στην προϋπηρεσία τους ελλοχεύει τον κίνδυνο έμμεσου αποκλεισμού τους.
Ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια ενυπάρχει στους παλιούς εποχικούς, στους ανθρώπους εκείνους που για δεκαετίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και όπου έως τώρα όποτε ολοκληρωνόταν η θητεία τους, η Πολιτεία την ανανέωνε.
Τώρα και για πρώτη φορά, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις σας ότι δε θα χάσουν την δουλειά τους και ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο πρόσληψης τους σε άλλο φορέα, δεν έχετε προβεί σε καμία δεσμευτική ανακοίνωση ως μέριμνα γι’ αυτούς.
Κύριε Υπουργέ, για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να επανεξετάσετε την στάση σας σε αυτό το ζήτημα και να δεχτείτε την πρόταση μας, να ανανεώσετε την θητεία των εποχικών πυροσβεστών με αύξηση των μηνών εργασίας πάνω από τους 6 μήνες αντί να προχωρήσετε σε νέο διαγωνισμό και τα όποια κενά προκύψουν λόγω παραιτήσεων και λόγω επιτυχίας στους διαγωνισμούς ΕΜΟΔΕ και των 150 Οδηγών να καλυφθούν στοχευμένα σε περιοχές που κρίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
