207.000 € για τις παιδικές χαρές του δήμου Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου προκειμένου υποβάλει αμέσως με την προκήρυξη της πρόσκλησης, ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες

Με απόφαση ΥΠΕΣ Π. Σκουρλέτη εγκρίθηκε για τον Δήμο Αγ. Βασιλείου χρηματοδότηση ύψους 207.000 € από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για αναβάθμιση παιδικών χαρών.

Το συνολικό έργο έχει προϋπολογισμό 221.000 € (εκ των οποίων 14.000€ από πόρους Δήμου) και αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού, τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου και κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Επίσης με επιπλέον πόρους του Δήμου θα κατασκευαστεί η υπόβαση του δαπέδου και η ξύλινη περίφραξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου προκειμένου υποβάλει αμέσως με την προκήρυξη της πρόσκλησης, ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες.

Οι νέες παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν στους οικισμούς: Αγία Γαλήνη, Πλακιά, Σπήλι, Μέλαμπες, Σακτούρια, Κρύα Βρύση, Βρύσσες-Ακούμια, Κισσού Κάμπος, Μιξόρρουμα, Κοξαρέ, Αγ. Ιωάννης, Σελλιά, και Λευκόγεια.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων παράλληλα με τη λειτουργία πιστοποιημένων χώρων στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές για την προστασία των παιδιών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος έχει συνεργαστεί με Πολιτιστικούς Συλλόγους όπως στα Ακτούντα και στην Αγία Πελαγία όπου με δαπάνες του Δήμου διαμορφώθηκε ο χώρος (περίφραξη, δάπεδα και φωτισμός) ενώ οι Σύλλογοι προμηθεύτηκαν τον εξοπλισμό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ