Το 2024 ξεκινά η εκ νέου πώληση για ταφοπέδια στον Άγιο Κωνσταντίνο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Μετά από μία «Οδύσσεια» ανοίγει η νέα διάθεση για οικογενειακούς τάφους στο παλαιό κοιμητήριο

Επί νέας δημοτικής αρχής, το 2024, ξεκινά η εκ νέου πώληση για ταφοπέδια στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για οικογενειακούς τάφους οι οποίοι περιήλθαν στη δικαιοδοσία του δήμου Ηρακλείου είτε επειδή δεν υπάρχουν πλέον δικαιούχοι ή εάν υπάρχουν έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος χρήσης του τάφου.

Επιπλέον, οι τάφοι περιέρχονται στη δικαιοδοσία του δήμου εάν δεν έχουν καταβληθεί τα ετήσια τέλη φύλαξης οικογενειακών τάφων τουλάχιστον για μια δεκαετία, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ισχύοντος κανονισμού του δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ήδη έχουν ερωτηθεί οι εκ πλαγίου συγγενείς (πρόκειται για συγγενείς β’ βαθμού που δεν δικαιούνται άμεσα ταφοπέδια αλλά έχουν προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας έτσι ο δήμος τη συναισθηματική σχέση με τον αποθανόντα).

Κάποιοι εκ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται, οπότε δρομολογείται η διαδικασία εκταφής. Όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον έχουν εγγραφεί ήδη στον κατάλογο για απόκτηση τάφων και έχουν προτεραιότητα.

Για όσους ενδιαφέρονται αλλά δεν είναι εκ πλαγίου συγγενείς ισχύουν τα εξής: θα κληθούν να επιλέξουν έναν συγκεκριμένο τάφο για τον οποίο υπάρχει μία συγκεκριμένη τιμή.

Οι τιμές κυμαίνονται από 9.500 ευρώ για απλούς μονούς τάφους και η τιμή αυξάνεται ανάλογα με την διακόσμηση, τα υλικά (χρήση μαρμάρου ή γρανίτη) και το εάν είναι μονό ή διπλό το ταφοπέδιο.

 

 

Δείτε επίσης:

Δημοτικό Συμβούλιο: "Πάγωσε" λόγω... ΣτΕ η απόφαση για την επαναδιάθεση οικογενειακών τάφων στον Άγ. Κωνσταντίνο

Εγκρίθηκε η επαναπώληση 28 τάφων στον Άγιο Κωνσταντίνο

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ