ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί κολυμβητές από φονική επίθεση πιράνχας

Το κοπάδι με τα ψάρια επιτέθηκε σε λουόμενους που είχαν βουτήξει για να δροσιστούν από τον καύσωνα

Τέσσερις νεκροί κολυμβητές από φονική επίθεση πιράνχας

Το περιστατικό συνέβη στον ποταμό Παραγουάη, στην Παραγουάη που «ψήνεται» από τον καύσωνα που επικρατεί. Όπως είναι φυσικό πλήθος κόσμου έσπευσε να βουτήξει στα νερά για να δροσιστεί.

Ο πρώτος νεκρός βούτηξε και δεν κατάφερε να βγει έξω. Το πτώμα του βρέθηκε 45 λεπτά αργότερα κατασπαραγμένο λίγο μακρύτερα σε μια όχθη του ποταμού. Το ίδιο συνέβη και λίγες ώρες αργότερα όταν ένας 49χρονος που είχε βουτήξει για να δροσιστεί δεν βγήκε ποτέ και δηλώθηκε η εξαφάνιση του.

Και αυτός βρέθηκε αρκετή ώρα μετά να επιπλέει νεκρός στα νερά του ποταμού. Ο συγκεκριμένος άνδρας εικάζεται πως πέθανε από ανακοπή καρδιάς από τον φόβο του,  όταν του επιτέθηκε το κοπάδι.

Λίγο πιο δίπλα στον παραπόταμο του Παραγουάη, τον Τεμπικουάρι έγιναν άλλες επιθέσεις με άλλους δυο νεκρούς. Πάντως και στην Αργεντινή αναφέρθηκαν παρόμοιες επιθέσεις σε ποταμούς από πιράνχας. 

Σύμφωνα με τον Αργεντινό βιολόγο Χούλιο Κάπλι, αν και στη χώρα υπάρχουν οκτώ είδη πιράνχας, τις επιθέσεις τις κάνουν μόνο τα δύο. Τα φονικά είδη εντοπίζονται κυρίως στους ποταμούς Παρανά και Παραγουάη καθώς κρύβονται κάτω από τα επιπλέοντα φυτά και επιτίθενται αιφνιδιαστικά στα θύματά τους.

Μύθοι για τα πιράνχας

Η λέξη πιράνχα προέρχεται απ’ τη γλώσσα Γουαρανί, όπου «pirá» σημαίνει ψάρι και ο añá είναι ένα σατανικό τζίνι. Άλλοι αποδίδουν το όνομα στην Τουπιναμπά, γλώσσα συγγενική με την προηγούμενη, όπου «pirá» σημαίνει επίσης ψάρι και η λέξη «anhá» αναφέρεται στα δόντια, δηλαδή «οδοντωτό ψάρι».

Η ονομασία «πιράνχας» έχει αποκτήσει τρομακτική διάσταση, καθώς έχουν καταγραφεί επιθέσεις τους κατά ανθρώπων, όμως στην πραγματικότητα οι περιπτώσεις αυτές είναι μεμονωμένες. Κατά διαστήματα είχαν διαδοθεί μύθοι σχετικά με πιράνχας ότι καταβροχθίζουν ένα ανθρώπινο σώμα ή κάποιο θηλαστικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτοί οι μύθοι αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο γένος αυτού του ψαριού. Ένας ακόμη μύθος αναφέρει ότι έλκονται από το αίμα. Όμως όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί ύστερα από σχετικές επιστημονικές έρευνες.

Πηγή:In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση