Σεναριογράφος του «Ζωντανού Θρύλου» : «Είναι ταινία, δεν είναι αληθινή, επινόησα τα ζόμπι»

Κινηματογραφικές διαστάσεις παίρνουν οι αμφιβολίες για το εμβόλιο

Το δυστοπικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Ζωντανός Θρύλος» επικαλούνται μεταξύ άλλων όσοι είναι επιφυλακτικοί ή αποκηρύσσουν εντελώς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον σεναριογράφο της ταινίας να υπερθεματίζει πως «η πλοκή είναι προϊόν φαντασίας». 

Ο Ακίβα Γκόλντσμαν που συνυπογράφει το σενάριο για την ταινία του 2007 με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, διαμηνύει εμφατικά πως το «Ζωντανός Θρύλος» είναι 100% επιστημονική φαντασία, μετά τη δήλωση ανώνυμης πηγής σε πρόσφατο ρεπορτάζ των New York Times πως φοβόταν τον εμβολιασμό λόγω των όσων συνέβησαν στην ταινία. 

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα των ΝΥΤ, ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών τσο Μπρονξ πάλευε να πείσει κάποιους από τους εργαζομένους του να εμβολιαστούν, με έναν από αυτούς να επικαλείται την πλοκή του Ζωντανού Θρύλου ως πηγή ανησυχίας και δισταγμού. 

«Μία υπάλληλος είπε πως ανησυχεί γιατί πιστεύει πως το εμβόλιο μετέτρεψε τους χαρακτήρες της ταινίας 'Ζωντανός Θρύλος' σε ζόμπι. Οι άνθρωποι που αντιτίθενται στα εμβόλια, διακινούν ευρέως στα social media αυτόν τον ισχυρισμό για την πλοκή της ταινίας. Ωστόσο, η μάστιγα που μετέτρεπε σε ζόμπι τους ανθρώπους στην ταινία προκλήθηκε από γενετικά επαναπρογραμματισμένο ιό και όχι από το εμβόλιο» γράφει χρήστρια του Twitter, αναρτώντας το δημοσίευμα των ΝΥΤ που φιλοξενεί το επίμαχο απόσπασμα. 

«Ω. Θεέ. Μου. Είναι ταινία. Την επινόησα. Δεν. Είναι. Αληθινή.» τουίταρε εμφατικά ο Γκόλντσμαν θέλοντας να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση για την ταινία.

 

Το φιλμ που είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1954 του Ρίτσαρντ Μάθεσον, καταγράφει τον τελευταίο ζωντανό άνθρωπο στο Λος Άντζελες μετά από μια αποκαλυπτική καταστροφή, όταν η προσπάθεια της αξιοποίησης του ιού της ιλαράς στη θεραπεία κατά του καρκίνου αποτυγχάνει παταγωδώς, προσβάλλοντας την ανθρωπότητα και μετατρέποντας τους ανθρώπους σε υβρίδια ζόμπι-βαμπίρ. Πλοτ τουίστ: Η ταινία δεν περιλαμβάνει εμβόλια! 

Η ταινία χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Μάλιστα, μέχρι και το Reuters έκανε «fact check»  προκειμένου να διαλύσει τους ψευδείς ισχυρισμούς που διακινούνταν στο διαδίκτυο περί «εμβολίου» που μετατρέπει σε ζομπι τους χαρακτήρες της ταινίας. 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ