ΚΟΣΜΟΣ

Ώρα της Γης 2024: Πότε σβήνουν τα φώτα για την προστασία του πλανήτη μας

Έφθασε και φέτος η μεγάλη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα ακριβώς (60 λεπτά), συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF για την «Ώρα της Γης», ώστε να αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη μας.

Ώρα της Γης 2024: Πότε σβήνουν τα φώτα για την προστασία του πλανήτη μας

Συγκεκριμένα, η «Ώρα της Γης 2024» πρόκειται να διεξαχθεί απόψε (Σάββατο 23 Μαρτίου) στις 20:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 21.30 μ.μ..

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή δράση για την «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος.

Μάλιστα, στην πρωτοβουλία αναμένεται να συμμετάσχει και η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, σβήνοντας τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου για μια ώρα, καθώς επίσης και άλλα μνημεία, κτίρια, φορείς και δήμοι της χώρας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα «Ώρα της Γης» (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Προστασίας της Φύσης (WWF) το 2007, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Η «Ώρα της Γης» είναι ένα ετήσιο γεγονός κατά το οποίο άνθρωποι, επιχειρήσεις, αλλά και κυβερνήσεις καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να εκφράσουν τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν τη στήριξή τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η «Ώρα της Γης» έχει καταφέρει να κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 180 χώρες, και είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκφράσουν τη συνειδητοποίηση και την αλληλεγγύη τους για το περιβάλλον και την αειφορία. Η «Ώρα της Γης» υπενθυμίζει τη σημασία της ενεργειακής αποδοτικότητας, της εξοικονόμησης πόρων και της μείωσης των ρύπων. Επίσης, προωθεί την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη ταχύτερης μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την υιοθέτηση πιο βιώσιμων πρακτικών.

Παρόλο που το κίνημα της «Ώρας της Γης» διαρκεί μόνο μία ώρα, ο στόχος είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν πώς μπορούν να βελτιώσουν τις πράξεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί ένα σύμβολο ενότητας και δέσμευσης για τη διατήρηση του πλανήτη μας και τονώνει τη συνείδηση για την ανάγκη να δράσουμε μαζί για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, η WWF απευθύνει κάλεσμα και φέτος προς όλους τους πολίτες να αφήσουν για λίγο διάστημα στην άκρη την ρουτίνα τους και να διαθέσουν 60 λεπτά, ώστε να αναδειχθεί η αξία του δάσους και η σημασία της προστασίας του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση