ΚΟΣΜΟΣ
NASA: Αστροναύτες έφτιαξαν τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα
Αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφαγαν τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα
SHARE:
«Έφτιαξα τα καλύτερα μου διαστημικά τάκος» έγραψε η αστροναύτης της NASA Μέγκαν Μακάρθουρ, μέλος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Εκτός από μοσχαρίσιο κρέας και ειδικού τύπου ντομάτες, για την παρασκευή τους χρησιμοποίησε πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στον διαστημικό σταθμό.
«Οι πιπεριές που αναπτύσσονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι από την Χιλή. Είναι μια διασταύρωση μεταξύ της ποικιλίας “sandia” του νότιου Νέου Μεξικού και μιας τοπικής που καλλιεργείται στο βόρειο τμήμα της πολιτείας. Οι περισσότερες από τις πιπεριές Hatch τρώγονται όταν είναι πράσινες, αλλά η συγκεκριμένη είναι μία από τις λίγες που καταναλώνονται τακτικά τόσο στο πράσινο όσο και στο κόκκινο στάδιο της ανάπτυξης τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η NASA.
Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο Twitter, το εν λόγω πείραμα ανάπτυξης φυτών χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα πιο απαιτητικά μέχρι σήμερα».
Friday Feasting! After the harvest, we got to taste red and green chile. Then we filled out surveys (got to have the data! 😁). Finally, I made my best space tacos yet: fajita beef, rehydrated tomatoes & artichokes, and HATCH CHILE! https://t.co/pzvS5A6z5u pic.twitter.com/fJ8yLZuhZS
— Megan McArthur (@Astro_Megan) October 29, 2021