ΚΟΣΜΟΣ

LinkedIn: Μειωμένο το ποσοστό πρόσληψης στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σε σχέση με πέρσι

Η μέτρηση υπολογίζεται σε κυλιόμενη βάση επτά ημερών και βασίζεται στις αλλαγές στα προφίλ χρηστών

No profile pic

 Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε τεράστια ''βουτιά'' όσον αφορά τις προσλήψεις σε νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου στις ΗΠΑ, αλλά το χειρότερα μπορεί να έχουν περάσει, σύμφωνα με στοιχεία της LinkedIn.

Το LinkedIn παρακολουθεί το ποσοστό πρόσληψης που δείχνει τον αριθμό των ατόμων που προσλήφθηκαν σε μια περιοχή ανά ημέρα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Η μέτρηση υπολογίζεται σε κυλιόμενη βάση επτά ημερών και βασίζεται στις αλλαγές στα προφίλ χρηστών.

''Τα στοιχεία του LinkedIn δείχνουν ότι το ποσοστό πρόσληψης στις ΗΠΑ μειωνόταν σταθερά όλο τον Μάρτιο ως απόρροια της πανδημίας πριν αρχίσει να ισορροπεί στα μέσα Απριλίου'', δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας, Karin Kimbrough.

Το ποσοστό πρόσληψης στις ΗΠΑ στις 3 Μαρτίου αυξήθηκε κατά 25% από ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά άρχισε να πέφτει την επόμενη μέρα. Μέχρι τις 15 Απριλίου, το ποσοστό πρόσληψης μειώθηκε σχεδόν κατά 38% από το προηγούμενο έτος. Έκτοτε, το ποσοστό πρόσληψης παρέμεινε σχετικά σταθερό σε ετήσια βάση. Τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι το ποσοστό πρόσληψης στις ΗΠΑ στις 8 Μαΐου ήταν σχεδόν -34% σε ετήσια βάση.

''Δεν βλέπουμε ακόμη σημάδια βελτίωσης, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα όσον αφορά τις απώλειες θέσεων εργασίας'', δήλωσε η Kimbrough.

''Αν και το ποσοστό πρόσληψης των ΗΠΑ φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, ο δρόμος προς την ανάκαμψη πιθανότατα θα είναι μακρύς και αργός'', δήλωσε η ίδια. Άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, όπως η Κίνα και η Γαλλία, έχουν ήδη ξεκινήσει να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης στα ποσοστά πρόσληψης, αλλά η πρόοδος είναι αργή.

''Παρατηρούμε μια σταδιακή βελτίωση στην Κίνα'', σημείωσε η Kimbrough. ''Αλλά δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την κρίση. Αν λοιπόν η Κίνα αποτελέσει παράδειγμα για τις ΗΠΑ, τότε νομίζω ότι ο ρυθμός ανάκαμψης όσον αφορά τις προσλήψεις θα είναι εξαιρετικά σταδιακός''.

''Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η ανάκαμψη απαιτεί πολύ χρόνο είναι επειδή πολλές εταιρείες αφιερώνουν χρόνο για να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους και να αναδιαμορφώσουν πρώτα τις αλυσίδες εφοδιασμού τους προτού στρέψουν την προσοχή τους σε τι είδους θέσεις θα ήθελαν να καλύψουν μόλις ξαναρχίσουν να προσλαμβάνουν'', τόνισε η Kimbrough.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση