ΚΟΣΜΟΣ
Κορωνοϊός: Η Γερμανία αίρει έπειτα από έξι μήνες τη γενική απαγόρευση ταξιδιών σε χώρες εκτός ΕΕ
Τον Σεπτέμβριο το Βερολίνο άρχισε να εκδίδει προειδοποιήσεις για περιοχές της Ευρώπης στις οποίες παρατηρούνταν άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού
SHARE:
Η Γερμανία ήρε σήμερα τη γενική προειδοποίηση που είχε εκδώσει κατά των ταξιδιών σε όλες τις χώρες εκτός ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το προσεκτικό άνοιγμα των ταξιδιών, στο οποίο είχε συμφωνήσει η γερμανική κυβέρνηση πριν από τρεις εβδομάδες, ξεκινά την ώρα που στην Ευρώπη παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με πολλούς να φοβούνται ότι η ήπειρος είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας.
Η Γερμανία εξέδωσε προειδοποίηση για τα ταξίδια στο εξωτερικό τον Μάρτιο, όταν το πρώτο κύμα της covid-19 ήταν στην κορύφωσή του στη βόρεια Ιταλία, όμως την ήρε για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τον Ιούνιο.
Τον Σεπτέμβριο το Βερολίνο άρχισε να εκδίδει προειδοποιήσεις για περιοχές της Ευρώπης στις οποίες παρατηρούνταν άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού, πάνω από το όριο των 50 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα.
Πλέον το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξίδια στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον η εξάπλωση της επιδημίας είναι κάτω από το όριο αυτό, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να χρειάζεται να μένουν σε καραντίνα εν αναμονή αρνητικού τεστ covid-19.
Οι ειδικές προβλέψεις για την Τουρκία θα παραμείνουν σε ισχύ, καθώς η Γερμανία έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη χώρα αυτή λόγω της μεγάλης τουρκικής κοινότητας.
Σε ισχύ παραμένει η προειδοποίηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κατά των ταξιδιών σε χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς σε όσους εισέρχονται σε αυτές από τη Γερμανία, όπως η Αυστραλία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Ουγκάντα και η Ουρουγουάη.
Εξάλλου λόγω του μεγάλου ποσοστού μολύνσεων που παρατηρείται, το υπουργείο παρέτεινε την προειδοποίησή του για την αποφυγή των ταξιδίων σε όλο το Βέλγιο, όπως και στην Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Γιβραλτάρ και την Ισλανδία.
Προειδοποίηση ισχύει εξάλλου για τα ταξίδια σε περιοχές της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας, όπως και για το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας.