ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική κρίση: Η Σαγκάη κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα του Μαΐου εδώ και πάνω από ένα αιώνα!

Η πόλη βίωνε ήδη θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Κλιματική κρίση: Η Σαγκάη κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα του Μαΐου εδώ και πάνω από ένα αιώνα!

Η πόλη της Σαγκάης κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία Μαΐου εδώ και πάνω από 100 χρόνια τη Δευτέρα, αγγίζοντας το ρεκόρ των 36,1 βαθμών Κελσίου.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 35,7 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1876 και έχει επιτευχθεί μόλις άλλες τρεις φορές από το 1903, το 1915 και το 2018, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι άγνωστο πότε η πόλη άρχισε να διατηρεί αρχεία θερμοκρασίας.

Το ρεκόρ καύσωνα της Δευτέρας για τον Μάιο καταγράφηκε στην περιοχή Xuhui της πόλης, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CCTV, επικαλούμενα το Μετεωρολογικό Τμήμα της Σαγκάης.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σαγκάης εξέδωσε τον πρώτο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες του έτους καθώς οι θερμοκρασίες στην πόλη ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς Κελσίου για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Είχε προηγηθεί ένα κύμα καύσωνα που σάρωσε την Κίνα τον Ιούλιο, με τους κατοίκους να καταφεύγουν σε καταφύγια αεροπορικών επιδρομών και δημόσια σιντριβάνια για να δροσιστούν.

Όλο το 2022, η Σαγκάη κατέγραψε 50 ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Το τρέχον επίπεδο συναγερμού θερμοκρασίας στη Σαγκάη είναι κίτρινο, το χαμηλότερο από τα τρία επίπεδα.

Μια πορτοκαλί προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ εάν η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου εντός 24 ωρών και το κόκκινο σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες 24 ώρες.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι τα κύματα καύσωνα πρόκειται να επιδεινωθούν καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης επιταχύνονται.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας κατά μήκος της κινεζικής ακτής έχει προκαλέσει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των παράκτιων οικοσυστημάτων και της απώλειας παλιρροϊκών επιπέδων.

Πηγή:in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση