ΚΟΣΜΟΣ
Kλείσιμο σχολείων, τηλεργασία και περιορισμός της νυχτερινής ζωής στη Δανία
Περιορισμοί λόγω κορωνοϊού.
SHARE:
Κλείσιμο σχολείων, περιορισμός της νυχτερινής ζωής, γενίκευση της τηλεργασίας: η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη μέτρα για να κατασταλεί το νέο κύμα της Covid-19 στη χώρα.
«Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία στο σχολείο για την ευημερία των παιδιών και των νέων. Για αυτό ακριβώς προσθέτουμε κάποιες ημέρες στις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως το σχέδιο είναι να μην έχουμε άλλο ένα μεγάλο σε διάρκεια κλείσιμο», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για «παρατεταμένες διακοπές» και διαβεβαιώνοντας πως θέλει «να κρατήσει την κοινωνία ανοικτή όσο το δυνατόν περισσότερο».
Για τον διευθυντή της δανέζικης Αρχής Ελέγχου των Μολυσματικών Ασθενειών (SSI) Χένρικ Ούλουμ, η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή».
Σήμερα, οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν 6.629 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός που ξεπερνά κατά 2000 και πλέον τα κρούσματα στην κορύφωση του Δεκεμβρίου του 2020. Σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται επίσης στα υψηλότερα επίπεδά του, 35.814 κρούσματα, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.
Οι σχολικές διακοπές επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Ιανουαρίου, όμως τα σχολεία θα κλείσουν από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.
Από τις 10 Δεκεμβρίου, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπου η χρήση της μάσκας είναι εκ νέου υποχρεωτική, θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ έπειτα από αυτήν την ώρα.
Αφότου έζησε για σχεδόν δύο μήνες χωρίς περιορισμούς, το σκανδιναβικό βασίλειο επανεισήγαγε το υγειονομικό πάσο, κατόπιν τη χρήση της μάσκας τον Νοέμβριο.
Η Δανία μετρά 577 επιβεβαιώμενα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία καταγράφηκε για πρώτη φορά στη έδαφός της την 22α Νοεμβρίου.
Για τον Ούλουμ, αυτή η παραλλαγή είναι «δυσάρεστη λόγω των πολυάριθμων μεταλλάξεών της και διότι εξαπλώνεται ταχέως στον κόσμο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ