ΚΟΣΜΟΣ

Καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο το «Envueltos»

Το βιβίο "υπογράφουν" η μητέρα Zoraida “ Chori” Agamez και η κόρη, η Heidy Pinto

No profile pic

Στα φετινά βραβεία Gourmand στο Παρίσι, ο ύμνος Κολομβιανής μητέρας και κόρης στις παραδοσιακές τυλιχτές σε φύλλα λιχουδιές της πατρίδας τους χαρακτηρίστηκε καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο.

Η μητέρα Zoraida “ Chori” Agamez (Σοράιντα “ Τσόρι” Αγκαμές) και η κόρη, η Heidy Pinto, οι οποίες μαγειρεύουν από τα παιδικάτα τους, έγραψαν το βραβευμένο βιβλίο, με τίτλο «Envueltos», ως χρονικό της κολομβιανής προσέγγισης σε αυτή τη λιχουδιά που εκτείνεται από τα tamales του Μεξικού και της Γουατεμάλας μέχρι τα humitas της Χιλής.

Όλες οι παραλλαγές απαιτούν ένα είδος ζύμης - ή, masa - από καλαμποκάλευρο ή, αλεύρι γιούκας ή, μπανάνας ή, ριζάλευρο, την οποία γεμίζουν με νοστιμιές: είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο και άλλα κρέατα, είτε φασόλια και λαχανικά.

Στη συνέχεια, τυλίγουν τη λιχουδιά με φύλλα καλαμποκιού ή άλλα φύλλα για να τη μαγειρέψουν, συνήθως στον ατμό. 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση