ΚΟΣΜΟΣ

Η επικίνδυνη διάσχιση της Μεσογείου

Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια αύξηση εκείνων που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

No profile pic

Περίπου 20.000 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής βρίσκονται στην Τυνησία.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Πολλοί από αυτούς θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

 

Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια αύξηση εκείνων που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

 

«Ψάχνω ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια μου. Θέλω τα παιδιά να έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Για αυτό είμαι εδώ, δεν είναι προφανές», δήλωσε ένας μετανάστης.

 

Η Πριστά έφτασε στην Τυνησία το 2014. Δούλεψε ως οικιακή βοηθός και βιώσε ρατσισμό από αρκετούς Τυνήσιους: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε κάποιους φαίνεται επικίνδυνο να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Όμως εμείς αισθανόμαστε ασφαλείς σήμερα να πάρουμε το ρίσκο και να διασχίσουμε τη Μεσόγειο να πάμε στην άλλη πλευρά. Εκεί στην Ευρώπη, στην Ιταλία, στην Γαλλία, οπουδήποτε αλλού θα μας φέρονται καλύτερα. Είναι τόσο δύσκολα στην Τυνησία»

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Ιβοριανών στο Σφαξ της Τυνησίας δηλώνει πως οι ελπίδες των συμπατριωτών του συχνά διαψεύδονται.

 


«Όταν έφταναν εδώ άνθρωποι από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ήταν αρκετοί εκείνοι που ήθελαν να δουλέψουν στην Τυνησία. Δεν τους είπαν όμως αλήθεια. Τους υποσχέθηκαν υψηλούς μισθούς. Κάποιοι από αυτούς πούλησαν τις επιχειρήσεις τους και έφυγαν. Όταν έφταναν εδώ συνειδητοποιούσαν πως τους έλεγαν ψέματα, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή», ανέφερε ο Ομάρ Κουλιμπαλί.

 

Για τους περισσότερους Ιβοριανούς το επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη συνιστά την μόνη επιλογή.

 

Πηγή:gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση