ΚΟΣΜΟΣ

Αν Χάθαγουεϊ: «Η άμβλωση είναι μια άλλη λέξη για να πούμε "έλεος"»

Η ηθοποιός έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια, την έντονη αντίθεσή της με την κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στις γυναίκες να προχωρήσουν σε άμβλωση στις ΗΠΑ

No profile pic

Η Αν Χάθαγουεϊ παραχώρησε μία συνέντευξη, με αφορμή τη νέα της ταινία «Armageddon Time» κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην κατάργηση του νόμου «Roe vs Wade» στις ΗΠΑ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είχε μιλήσει ξανά στο παρελθόν, για τη σημασία των δικαιωμάτων των γυναικών, σχετικά με τις αμβλώσεις και θέλησε να κάνει για ακόμα μια φορά τη θέση της, ξεκάθαρη.

«Η άμβλωση μπορεί να είναι μια άλλη λέξη για να πούμε "έλεος"», ανέφερε η ηθοποιός και σημείωσε πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανέτρεψε αυτόν τον νόμο και στέρησε από τις γυναίκες το δικαίωμα να αποφασίζουν ελεύθερα για το σώμα τους, οι ζωές χιλιάδων κοριτσιών έχουν αλλάξει αμετάκλητα.
Το συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τον Ιούνιο την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.

Σε ανάρτησή της πρόσφατα, η Αν Χάθαγουεϊ είχε αναφερθεί στις ζωές των γυναικών στην ταινία «The Devil Wears Prada», όπου και πρωταγωνιστούσε. Όπως είχε πει, αυτό που επέτρεψε σε αυτές τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ήταν το ότι είχαν το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνες τους για τις ζωές τους.


«Βλέποντας ξανά αυτή την αγαπημένη ταινία, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι νεαρές γυναίκες σε αυτή έχτισαν τη ζωή και την καριέρα τους σε μια χώρα που τίμησε το δικαίωμά τους να μπορούν να επιλέξουν εκείνες για την αναπαραγωγή τους», είχε γράψει.

Εξηγώντας τώρα τη θέση της πιο αναλυτικά, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ίδιες εγκυμοσύνες και ίδιες ζωές, οπότε όχι και ίδιες συλλήψεις. Πώς μπορούμε να έχουμε έναν νόμο που αντιμετωπίζει όλα αυτά με τον ίδιο τρόπο πάντα;».

«Νομίζω πως όλοι το σκεφτόμαστε αυτό. Ποιες είναι οι επιπτώσεις και τι σημαίνει το να ζεις σε μια χώρα που σε βάζει σε αυτή τη θέση», συμπλήρωσε και τόνισε πως «αυτή δεν είναι συζήτηση σχετικά με τις αμβλώσεις, αλλά συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών γενικότερα».

Πηγή:protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση