Γιατί να χρησιμοποιείς ένα σωρό κάρτες, όταν μπορείς να έχεις τα τσιπάκια στα χέρια σου ανά πάσα στιγμή;
Αυτό σκέφτηκε ο γιατρός Αλεξάντερ Βόλτσεκ (Alexander Volchek) από το Νοβοσιμπίρισκ της Ρωσίας.
Έχει εμφυτευσει έξι τσιπάκια στα χέρια του. Είναι της εισόδου του ιατρείου, της τραπεζικής του κάρτας, της κάρτας βάρδιας, της κάρτας μέσων μεταφοράς και ένα τσιπάκι με τη λίστα των password που έχει.
Το έκτο τσιπάκι ακυρώθηκε για αυτό το αφαίρεσε.
Ο Αλεξάντερ Βόλτσεκ υποστηρίζει ότι η εισαγωγή κάτω από το δέρμα είναι πολύ εύκολη. Το τσιπάκι, που περιέχει έναν πυρήνα φερρίτη και ένα πολύ μικρό επεξεργαστή, «συσκευάζεται» σε ένα μικρό βιολογικά αδρανή γυάλινο σωλήνα. Εισάγεται κάτω από το δέρμα με ένα εργαλείο που μοιάζει με μεγάλη βελόνα.
Το ίδιο εύκολο είναι να αφαιρεί τα τσιπάκια. Αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο, καθώς τα τσιπάκια μπορούν να επικαιροποιούνται όντας μέσα στο χέρι.
Ο Αλεξάντερ Βόλτσεκ, που έβαλε το πρώτο τσιπάκι στον εαυτό του το 2014, είναι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της τεχνολογίας και υποστηρίζει ότι κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.
«Έχω πέντε τσιπάκια στα χέρια μου» περιγράφει. «Το πάσο της δουλειάς που το χρησιμοποιώ πιο πολύ ειναι στο μεσαίο δάχτυλο, είναι πιο βολικό εκεί. Τα δεδομένα της κάρτας δουλειάς είναι στον αριστερό καρπό και στον δεξί έχω τοποθετήσει ένα τσιπ που δοκιμάζω στα μέσα μεταφοράς».
Ο Βόλτσεκ υποστηρίζει ότι η σύζυγός του πείστηκε και αυτή να βάλει τσιπάκι, όταν έχασε τέσσερις φορές την πιστωτική της κάρτα.
Ο Βόλτσεκ δεν είναι μόνος του στην αποστολή να τοποθετηθούν τσιπάκια στα ανθρώπινα χέρια. Συνεργάζεται με ομάδα που αναπτύσσει ανάλογη τεχνολογία για ευρεία χρήση.Ο συνεργάτης του, μηχανικός Sergey Drozdov έχει επίσης εμφυτέψει τσιπάκια στα χέρια του, παραδέχεται όμως ότι προς το παρόν αυτή η τεχνολογία δεν έχει πολλές εφαρμογές.