ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ενας νεκρός και 13 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό

Το δυστύχημα συνέβη έξω από το Αμβούργο. Το φορτηγό επιχείρησε να περάσει τις ράγες, αλλά έκλεισαν οι μπάρες και το πίσω μέρος του φορτηγού χτυπήθηκε από το τρένο

hamburg

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, κατά τη σύγκρουση της υπερταχείας αμαξοστοιχίας ICE με φορτηγό έξω από το Αμβούργο, στη Γερμανία.

Η υπερταχεία εκτελούσε το δρομολόγιο Αμβούργο-Μόναχο μέσω Βρέμης και το δυστύχημα συνέβη νοτίως της χανσεατικής πόλης.

Tweet URL

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hamburger Abendblatt, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό επιχείρησε να διασχίσει τις ράγες, αλλά έκλεισαν οι μπάρες και το πίσω τμήμα του βρισκόταν ακόμη στις γραμμές όταν έφτασε η αμαξοστοιχία. Ο οδηγός του φορτηγού πήδηξε από την καμπίνα την τελευταία στιγμή και σώθηκε. Στο τρένο επέβαιναν 300 άνθρωποι και το θύμα, ένας 55χρονος άνδρας, βρισκόταν στο βαγόνι 4 την ώρα της σύγκρουσης.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και σωστικών συνεργείων, με τους τραυματίες να μεταφέρονται με ελικόπτερα. 

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα απομακρυνθούν με λεωφορεία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση