Ερευνητές έφτιαξαν σοκολάτα που λαμπυρίζει

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η νέα «πολύχρωμη» σοκολάτα που δημιούργησαν Ελβετοί ερευνητές

Ολα άρχισαν από την «απλή περιέργεια» τριών επιστημόνων του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που συζητούσαν στη διάρκεια ενός διαλείμματος για καφέ πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια πολύχρωμη σοκολάτα.

Δοκίμασαν λοιπόν στην αρχή βρώσιμες επιστρώσεις χρυσού και οξειδίου του τιτανίου, αλλά οι σοκολάτες γίνονταν χρυσοκίτρινες ή μπλε και δεν θα είχαν έτσι εμπορικές εφαρμογές.

Κι έτσι προχώρησαν την ιδέα τους με τη συμβολή μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας αλλάζοντας τη δομή της επιφάνειας της σοκολάτας μ’ ένα αποτύπωμα επιφανείας (“surface imprint”), που την κάνει να λαμπυρίζει με αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «δομικό χρώμα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ