ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πόσο αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τις εφαρμογές συνομιλιών μέσω βιντεοκλήσεις

No profile pic

Κατά τη διάρκεια την πανδημίας αυξήθηκε η χρήση των εφαρμογών συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσεις.

Χάρη σε αυτές έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε εξ αποστάσεως, να παρακολουθούμε μαθήματα ή να συναντιόμαστε με τους φίλους μας χωρίς την ανάγκη να βγούμε από το σπίτι μας. Από τότε που οι περιορισμοί του κορονοϊόυ εισήχθησαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το ενδιαφέρον για τις εφαρμογές συνομιλίας έχει αυξηθεί έως και επτά φορές.

Η ομάδα ανάλυσης Picodi.com αποφάσισε να ανακαλύψει ποια εργαλεία και εφαρμογές που επιτρέπουν τη συνομιλία μέσω βίντεο κέρδισε τη μεγαλύτερη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Ας μιλήσουμε

Η ομάδα ανέλυσε το μέσο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων πολλών δημοφιλών εφαρμογών συνομιλίας, τόσο από μεγάλους παραγωγούς όσο και εξειδικευμένους όπως Google, Microsoft, Facebook, Rakuten, Line Corporation.

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην Ευρώπη είναι το WhatsApp, το οποίο ήταν η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με τις περισσότερες αναζητήσεις σε 22 χώρες. Το WhatsApp πήρε το προβάδισμα σε ολόκληρη την ήπειρο, από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέσω της Ελβετίας και της Ιταλίας, έως τη Γερμανία και Τσεχία. Η έκρηξη ενδιαφέροντος για αυτήν την εφαρμογή σημειώθηκε επίσης στη Ρωσία, Τουρκία ή τη Ρουμανία.

Σε 14 χώρες, η δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων είναι το Zoom. Το ενδιαφέρον για αυτήν την εφαρμογή αυξήθηκε κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία), σε ορισμένες χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία) επίσης στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Οι Έλληνες παραμένουν να είναι πιστοί στην πιο παλιά και διάσημη εφαρμογή για βιντεοκλήσεις, το Skype, το οποίο κυκλοφορεί από το 2004.

Το Viber βασιλεύει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Σερβία. Το Microsoft Teams βρήκε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Βουλγαρία, Γεωργία, Κροατία και Λίχτενσταϊν. Η Δανία ήταν η μόνη χώρα όπου το Google Meet έλαβε την πρώτη θέση μεταξύ άλλων εφαρμογών.

Μεθοδολογία και πηγή δεδομένων

Η έρευνα βασίστηκε σε σύγκριση ερωτημάτων αναζήτησης 19 εφαρμογών συνομιλίας που επιτρέπουν βιντεοκλήσεις. Τα ιστορικά δεδομένα αποκτήθηκαν μέσω του Google Keyword Planner.

Πηγή:picodi.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση