ΚΟΣΜΟΣ

Δύο ευρωβουλευτές στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού

Επέστρεψαν στην βασική τους δουλειά που είναι η ιατρική, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους συνανθρώπους μας.

No profile pic

Άδειοι οι δρόμοι στις Βρυξέλλες. Οι ευρωβουλευτές εργάζονται από το σπίτι - όπως ο Peter Liese, γιατρός που επέστρεψε στη Γερμανία.

«Στην πραγματικότητα, εργάζομαι και πάλι ως ιατρός στον ιδιωτικό τομέα, όπου δούλευα μέχρι το τέλος του 2002, δηλαδή πριν από πολύ καιρό. Και αναλαμβάνω εύκολες περιπτώσεις, που μπορώ να κάνω μόνος, για παράδειγμα Μπορώ να σας δείξω το δωμάτιο (ανυψώνοντας το iPad του) ... όπου λαμβάνω δείγματα αίματος το πρωί και υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εξεταστούν οι ασθενείς, αλλά μαθαίνω μαζί με τους συναδέλφους μου και για πιο περίπλοκες περιπτώσεις», είπε ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Πίτερ Λίζε, από τη Γερμανία.

Μία ακόμη ευρωβουλευτής που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορονοϊού είναι η ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Αυτές τις μέρες εργάζεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι.

Είναι ευχαριστημένη από την αντίδραση της ΕΕ στην αντιμετώπιση της κρίσης;

«Μπροστά σε μια τεράστια υγειονομική κρίση, είναι φυσιολογικό να μην έχουμε τη σωστή απάντηση στην αρχή, αλλά τώρα, νομίζω, η Επιτροπή, τα θεσμικά όργανα, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, έχουν ενισχύσει την αντίδρασή τους. πιστεύω ότι βλέπουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είπε η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Γνώμη που μοιράζεται ο Γερμανός συνάδελφός της - ο οποίος επίσης μολύνεται από τον "ιό" που ονομάζεται αλληλεγγύη.

«Είναι προφανές ότι, ειδικά στην αρχή, και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποτίμησε το πρόβλημα. Πριν από μία και πλέον εβδομάδες ενθάρρυνα την Κομισιόν να δημιουργήσει ένα σημείο επαφής όπου όλα τα νοσοκομεία που εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα και υπό κανονικές συνθήκες θα έχουν χωρητικότητα για περισσότερο από μερικές ημέρες, θα μπορούσαν να δηλώσουν ότι είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς από το εξωτερικό», είπε ο Λίζε.

Και οι δύο γιατροί διστάζουν να κάνουν μια πρόβλεψη για το πότε οι άνθρωποι μπορούν να επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Αναγνωρίζουν ότι η καραντίνα είναι μια πρόκληση για όλους μας, αλλά η στιγμή που θα τελειώσει δεν φαίνεται ακόμα.

«Ας είμαστε ταπεινοί και υπομονετικοί, ας σεβαστούμε τις οδηγίες και να μείνουμε και το σπίτι – Είναι θέμα σεβασμού στους ανθρώπους που μας φροντίζουν αλλά και στους εαυτούς μας και την κοινωνία», κατέληξε η ευρωβουλευτής Ζαχαροπούλου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση