ΚΟΣΜΟΣ
Βραχιολάκι - πάσο σε εμβολιασμένους για να ξεχωρίζουν
Ανατριχιαστική είναι η είδηση που έρχεται από τη Γαλλίαι με τις εικόνες εμβολιασμένων κατά του νέου κορωνοϊού πολιτών να φορούν ειδικό μπλε βραχιολάκι για να ταξιδέψουν με το τρένο
SHARE:
Με ανάρτησή της στο Twitter, η γνωστή δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στο Παρίσι Μαρία Δεναξά αποκαλύπτει ότι οι ελεγκτές στα τρένα περνούν μπλε βραχιολάκια στους εμβολιασμένους για να τους ξεχωρίζουν από τους ανεμβολίαστους.
Ειδικότερα, η Μαρία Δεναξά γράφει στην ανάρτησή της: «Γαλλία: Μπλε βραχιολάκια περνούν από σήμερα στους εμβολιασμένους, οι ελεγκτές στα τρένα για να τους ξεχωρίζουν! Σας θυμίζει κάτι;;; Κι αυτό είναι η μόνο αρχή της σκοτεινής εποχής που διανύουμε!»
Γαλλία: Μπλε βραχιολάκια περνούν από σήμερα στους εμβολιασμένους, οι ελεγκτές στα τρένα για να τους ξεχωρίζουν! Σας θυμίζει κάτι;;; Κι αυτό είναι η μόνο αρχή της σκοτεινής εποχής που διανύουμε! pic.twitter.com/WhAmGNKi68
— Maria Denaxa (@mdenaxa) August 9, 2021
Αναστασιάδης: «Πρέπει να καταλάβετε...»
Η συζήτηση για την αναγνώριση των εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού δεν είναι καινούργια. Πριν από περίπου 40 ημέρες, περί τα τέλη Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωνε στους δημοσιογράφους, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ότι υπάρχει η σκέψη να υποχρεωθούν να φορούν ειδικό «βραχιόλι» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, για να καταστεί πιο εύκολος ο έλεγχος. Σε ερώτηση αν αυτό το ειδικό βραχιολάκι ενδέχεται να το φορούν οι μη εμβολιασμένοι, απάντησε «θα το σκεφτούμε».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει και το δικαίωμα στον μη εμβολιασμό, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε πως «το δικαίωμα είναι δεδομένο, όμως, πρέπει να καταλάβετε...»
Η περίπτωση του Ισραήλ
Στο Ισραήλ ήδη από τον Μάρτιο ισχύει μια άλλου τύπου «παρακολούθηση», καθώς όσοι γηγενείς επιστρέφουν στη χώρα τους από ταξίδι στο εξωτερικό έχουν την επιλογή να φορέσουν ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης που ειδοποιεί τις αρχές αν παραβιαστεί η υποχρεωτική κατ’ οίκον απομόνωση.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάρτιο με 100 συσκευές που διατέθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, όπου η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί δραματικά λόγω των περιοριστικών μέτρων, τα οποία έχουν στόχο την αποτροπή εισόδου νέων στελεχών του κορωνοϊού.