ΚΟΣΜΟΣ

Άντονι Χόπκινς: Αναδημιουργείται σε στούντιο στην Ιρλανδία το σπίτι του Σίγκμουντ Φρόιντ

Στην κατοικία θα περιλαμβάνονται το γραφείο, ο καναπές του και άλλα υπάρχοντά του.

Άντονι Χόπκινς: Αναδημιουργείται σε στούντιο στην Ιρλανδία το σπίτι του Σίγκμουντ Φρόιντ

Το σπίτι του Σίγκμουντ Φρόιντ στο Λονδίνο αναδημιουργείται στην Ιρλανδία για ταινία μεγάλου μήκους, στην οποία ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, θα πρωταγωνιστήσει ως ο Αυστριακός θεμελιωτής της ψυχανάλυσης.

Στην κατοικία θα περιλαμβάνονται το γραφείο, ο καναπές του και άλλα υπάρχοντά του. Ο Φρόιντ τα είχε τοποθετήσει σχολαστικά στο σπίτι του στο Χάμστεντ, στα βόρεια του Λονδίνου για να μοιάζουν ακριβώς με το γραφείο που είχε αφήσει πίσω του στη Βιέννη για να γλιτώσει από τη ναζιστική δίωξη το 1938.

Η ταινία, με τίτλο «Freud’s Last Session», βασίζεται στο διάσημο θεατρικό του Μαρκ Σεν Ζερμέν, το οποίο είναι μια φανταστική συνάντηση μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις συγγραφέα του The Chronicles of Narnia (Τα Χρονικά της Νάρνια)

Τοποθετημένη στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία απεικονίζει τον Φρόιντ ως 83χρονο Εβραίο πρόσφυγα του οποίου το πρωτοποριακό «Η Ερμηνεία των Ονείρων» θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα. Ο Λιούις είναι 40χρονος ακαδημαϊκός της Οξφόρδης, ο οποίος έγραψε επίσης εκτενώς για την επιστήμη και τη σχέση της με τη χριστιανική πίστη. Στο δράμα συζητούν κάθε θέμα από την ύπαρξη του Θεού μέχρι την επιστήμη. Αν και στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ, οι συνομιλίες τους είναι εμπνευσμένες από τα γραπτά τους.

Ο Χόπκινς υποδύθηκε τον Λιούις πριν από 30 χρόνια, στην περίφημη ταινία «Shadowlands», απεικονίζοντάς τον ως ντροπαλό ακαδημαϊκό με την Ντέμπρα Γουίνγκερ ως τη σύζυγό του, την Αμερικανίδα συγγραφέα Τζόι Γκρέσαμ.

Το σπίτι του Φρόιντ στο Λονδίνο, τριώροφο κτίριο της δεκαετίας του 1920 διατηρήθηκε από την κόρη του Άννα, μια πρωτοπόρα παιδοψυχαναλύτρια, μέχρι το θάνατό της το 1982. Το κληροδότησε σε φιλανθρωπικό ίδρυα και, το 1986, άνοιξε στο κοινό ως Μουσείο Φρόιντ, προσελκύοντας 30.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Οι δημιουργοί της ταινίας σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το Μουσείο Φρόιντ, αλλά ο δρόμος έχει σύγχρονο φωτισμό και η ιρλανδική ανακατασκευή τους δίνει περισσότερο έλεγχο και ευελιξία. Είναι επίσης πιο δαπανηρά τα γυρίσματα στο Λονδίνο.

Για τα εξωτερικά πλάνα, βρέθηκαν δρόμοι στο Δουβλίνο που μοιάζουν πολύ με το Χάμστεντ.

Ο σκηνοθέτης, Τζουζέπε Αλμπάνο συνεργάζεται με την υποψήφια για Όσκαρ σχεδιάστρια παραγωγής της ταινίας, Λουτσιάνα Αρίγκι στην αναδημιουργία των δωματίων του σπιτιού του Φρόιντ στα Ardmore Studios, στο Δουβλίνο.

 

Πηγή:enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση