ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχεί ο Π.Ο.Υ για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών, στην Ευρώπη τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4.300.000

No profile pic

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη, όπου τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4.300.000.

Οι πέντε χώρες με τα περισσότερα κρούσματαστην Ευρώπη είναι η Ρωσία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία. Σε ό,τι αφορά τους θανάτους, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 216.005 θάνατοι. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (41.684), η Ιταλία (35.645), η Γαλλία (31.045) και η Ρωσία (18.917). Τα επικαιροποιημένα στοιχεία είναι του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών- European Centre for Disease Prevention and Control.

Στη Βρετανία, τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται σε δυο κατευθύνσεις: αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις και συναθροίσεις και επιπλέον χρηματοδότηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στη βορειοανατολική Αγγλία έχουν επιβληθεί νέα μέτρα. Απαγορεύτηκε η συνάνθροιση ακόμη και έξω από τα σπίτια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί όπως είπε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε: «Την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, είμασταν σε θέση να δούμε τα αποτελέσματα του αυστηρού lockdown. Οι προσπάθειές μας, οι θυσίες μας απέδωσαν. Τον Ιούνιο, τα κρούσματα ήταν στο χαμηλότερο σημείο. Τον Σεπτέμβριο όμως, ο αριθμός των κρουσμάτων θα πρέπει να λειτουργήσει αφυπνιστικά για όλους μας. Αν και αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν και την αύξηση στη διενέργεια τεστ, δείχνουν και τον ανησυχητικό ρυθμό μετάδοσης σε όλη την περιοχή».

Η ανησυχία αφορά και τη Γαλλία όπου αποφασίστηκε ο περιορισμός της διάρκειας της καραντίνας για ύποπτα κρούσματα από 15 σε 7 μέρες.

Η μεγάλη κινητικότητα των πολιτών ειδικά στις μεγάλες πόλεις, οδηγεί ωστόσο την κυβέρνηση και σε άλλα μέτρα.

«Σε περιοχές όπου έχουν ήδη ληφθεί αυστηρά μέτρα, όπως η Μασσαλία και η Γουαδελούπη, και η κατάσταση δεν βελτιώνεται ενώ ο αριθμός όσων εισέρχονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μεγαλώνει, ίσως χρειαστούν και άλλα ακόμη αυστηρότερα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν.

Στην Ισπανία, και ειδικά στην Μητροπολιτική Περιοχή της Μαδρίτης, μια περιοχή με πληθυσμό περίπου 6,5 εκατομυρίων κατοίκων, η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν τις νότιες συνοικίες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση