ΚΟΣΜΟΣ
8 σημεία του πλανήτη που δεν πρέπει να κολυμπήσετε ποτέ!
Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο, στα οποία απαγορεύεται το κολύμπι, καθώς μπορεί να αποβεί… μοιραίο
Υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία απολαυστική βουτιά σε μία όμορφη παραλία, μία λίμνη ή ένα ποτάμι; Μάλλον όχι. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία στον πλανήτη που κρύβουν μεγάλη επικινδυνότητα, εξαιτίας των φυσικών φαινομένων αλλά και της χλωρίδας και πανίδας.
Μπλε Λίμνη, Αγγλία
Το pH της συγκεκριμένης λίμνης είναι 11,3 με αποτέλεσμα να κάνει το νερό άκρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού θα είναι σαν να κολυμπάει κανείς μέσα σε χλωρίνη. Εκτός από αυτό, μέσα στη συγκεκριμένη λίμνη, υπάρχουν νεκρά ζώα, ανθρώπινα απόβλητα, μέχρι και αυτοκίνητα.
Ποταμός Γάγγης, Ινδία
Η ρύπανση, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η εκβιομηχάνιση ο ποταμός Γάγγης στην Ινδία έχει γίνει από τις πιο επικίνδυνες περιοχές στις οποίες μπορεί να κολυμπήσει κανείς.
Λίμνη Βικτορία, Αφρική
Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για να κολυμπήσει κανείς είναι η Λίμνη Βικτορία στην Αφρική, όπου κατά μέσον όρο καταγράφονται ετησίως 5.000 θάνατοι. Ο λόγος είναι ο απρόβλεπτος καιρός, ο οποίος μπορεί να αλλάξει μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.
Καταρράκτες Kipu, Χαβάη
Στους καταρράκτες Kipu έχουν σημειωθεί πολλοί τραυματισμοί και θάνατοι. Την ώρα που μπορεί κανείς να κολυμπάει μέσα στο νερό, ξαφνικά αρχίζει και βουλιάζει μέχρι που μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Παραλία Hanakapiai, Χαβάη
Οι παραλίες της Χαβάης είναι αναμφισβήτητα πανέμορφες. Αμμώδεις παραλίες, κοραλλιογενείς ύφαλοι που πολλές φορές όμως συνοδεύονται από… ισχυρές παλίρροιες. Εξαιτίας αυτών έχουν χαθεί μέχρι τώρα γύρω στα 80 άτομα.
Νείλος, Αφρική
Ο ποταμός του Νείλου, παρά τη φήμη του ως λίκνο της ανθρωπότητας, είναι ένα από εκείνα τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να κολυμπήσετε καθώς είναι γεμάτη από κροκόδειλους.
Το πηγάδι του Jacob, Τέξας
Στο συγκεκριμένο πηγάδι τα νερά είναι κρυστάλλινα και μπορεί κανείς να δει καθαρά τον βυθό, ωστόσο υπάρχει ένα σύστημα από περίπλοκα τούνελ σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να εξερευνήσει κανείς το σπήλαιο που υπάρχει.
«Λίμνη που βράζει», Δομινίκα
Το νερό στη «Λίμνη που βράζει» φτάνει μέχρι και τους 92 βαθμούς Κελσίου, αφού θερμαίνεται από το μάγμα της γης.