Η απόρριψη του επικοινωνιακού σχεδιασμού του δήμου Ηρακλείου και το... «λαδάκι» της συναίνεσης

Η αντιπολίτευση πλέον άγεται και φέρεται θέλοντας απλώς να καεί το...δημοτικό πελεκούδι

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης στο τέλος της διαδικασίας, είχε τα πιο ενδιαφέροντα και εκείνα που δείχνουν πως πάει το πράγμα στη Λότζια, από δω και στο εξής!

Καταρχήν έφτασε στη συνεδρίαση ένα θέμα που φάνηκε πως ήταν εντελώς απροετοίμαστο για να τεθεί προς συζήτηση, δίνοντας το περιθώριο στην αντιπολίτευση (που έδειξε από τις προηγούμενες ημέρες από το μπαράζ δημοσιευμάτων του εντύπου που εν πολλοίς χαράζει την αντιπολίτευση στο δήμο Ηρακλείου) να φέρει το θέμα στα μέτρα της!

Θα πει κάποιος μα είναι δυνατόν να επιτρέψει η αντιπολίτευση να εγκριθεί ένα πρόγραμμα προβολής, καταχωρήσεων, διαφημιστικών φυλλαδίων και προβολών σε εκθέσεις κι εκδηλώσεις του εξωτερικού, ακόμα κι αν αυτό δημιουργεί υπεραξία στην πόλη και όχι απαραίτητα στη δημοτική αρχή, (πχ θύμα της ιστορίας και το επιτυχημένο φεστιβάλ Τέχνη Καθ’οδόν)όταν έχει τη δυνατότητα να μην το αφήσει να συμβεί; Προφανώς σε συνθήκες κανονικότητας θα μπορούσε να το κάνει!

Δες τε: πέρυσι που η δημοτική αρχή μπορούσε άνετα να περάσει ότι ήθελε αφού είχε την άνετη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, το αντίστοιχο πρόγραμμα πέρασε και με τις ψήφους της αντιπολίτευσης! Φέτος που είχε η αντιπολίτευση τη δυνατότητα να το «κόψει» το έκανε χωρίς δισταγμό και κατ' ουσίαν χωρίς να εμφανίσει επιχειρήματα ή κάποιο άλλο επικοινωνιακό σχέδιο! Μάλιστα η αντιπολίτευση με αυτόν το τρόπο αφαίρεσε τη δυνατότητα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να μπορούν να έχουν μερίδιο από την προβολή και τη δημοσιότητα που κατά παράδοση κάνει ο δήμος! Αυτό όμως είναι το λιγότερο: πρόβλημα των ΜΜΕ του Ηρακλείου... ας το λύσουν μόνα τους ή τέλος πάντων με εκείνους που το δημιούργησαν!

Το πρόβλημα όμως όπως έδειξε και η συνεδρίαση της Τετάρτης - σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από τη Λότζια- είναι πως κάπου εδώ τελειώνει και η προσχηματική, όπως λένε συζήτηση για τη συνεργασία και τη συμπόρευση των δύο μεγάλων παρατάξεων. Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο να τα βρουν οι παρατάξεις Λαμπρινού και Κουράκη, δικαιώνοντας εκείνους που δεν έβλεπαν πραγματικά περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών!

«Για να υπάρξει συνεργασία θα πρέπει να το θελήσει εκείνος που επικοινωνιακά κινεί τα νήματα στην παράταξη Κουράκη, εκείνο το σύστημα που επιβάλλει τι θα σηκωθεί και τι θα αναδειχθεί και προφανώς όχι ο πρώην δήμαρχος που σέρνεται πίσω από ρεπορτάζ και δημοσιεύματα, που επιβάλουν την ατζέντα της δημοτικής αντιπαράθεσης» σχολίαζαν συνεργάτες του Βασίλη Λαμπρινού.

Και είναι χαρακτηριστικό πως στο επίμαχο θέμα του επικοινωνιακού σχεδιασμού που απορρίφθηκε - λένε πάντα από το δημαρχείο- πως προκειμένου να μην περάσει έπεσαν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα τηλέφωνα (άραγε από ποιους;) για να επιστρέψουν άρον άρον δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν για υπάρξει η επιθυμητή εξέλιξη!

Τώρα υπάρχει η ψηφοφορία την ερχόμενη Δευτέρα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ. Είναι γνωστό πως απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία για να περάσει (που ως γνωστόν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κουράκη την έδωσε, στην προηγούμενη σχετική ψηφοφορία). Θα το ξανακάνει και τώρα ή στη λογική «μοιράστε πόνο, και ήττα... κι ας καεί το δημοτικό πελεκούδι, να κάνουμε και χάζι» που επιβάλει το συστηματάκι με τους εντεταλμένους του μέσα στο ΔΣ, θα προτιμήσει να ρίξει στον Καιάδα, τη νέα ΔΕΠΑΝΑΛ, τις ανοιχτές υποχρεώσεις της και βέβαια τους εκατοντάδες εργαζόμενους ;

Κυριακή ή μάλλον Δευτέρα κοντή γιορτή !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ