Στην εποχή που ζούμε το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι για όλο τον κόσμο.
Ακόμα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν στην κατοχή τους ένα Smartphone και γνωρίζουν να κάνουν τα βασικά. Η μεγάλη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην μπαταρία.
Είναι λογικό ότι με περισσότερη χρήση μειώνεται ο χρόνος που θα κρατήσει η μπαταρία μέσα στη μέρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο μεγάλη μπαταρία και αν έχει ένα κινητό δύσκολα θα μας κρατήσει περισσότερο από μια ημέρα με ήπια χρήση. Αν μιλάμε για βαριά χρήση τότε ενδεχομένως να μην κρατήσει ούτε μια ημέρα.
Όσο και αν κρατάει η μπαταρία του κινητού σας θα έρθει κάποια η στιγμή η ώρα που θα πρέπει να μπει στη φόρτιση.
Εκεί οι περισσότεροι κάνουν ένα μοιραίο λάθος.
Όταν λοιπόν το κινητό μας είναι έτοιμο για να μπει στην φόρτιση συνηθίζουμε να επιλέγουμε να το κάνουμε πριν κοιμηθούμε. Αυτό το κάνουμε προκειμένου να έχουμε 100% μπαταρία όταν ξυπνήσουμε.
Ωστόσο μαζί με αυτό κάνουμε ζημιά στην μπαταρία χωρίς να το γνωρίζουμε. Οι ώρες που θα κοιμηθούμε συνήθως είναι περισσότερες από αυτές που απαιτούνται για να φορτιστεί πλήρως η συσκευή μας.
Όταν φτάνει στο 100% η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό. Μια ακόμη συνήθεια που καταστρέφει το κινητό μας είναι ότι το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει.
Είναι αυτό μία καλή κίνηση για το κινητό μας ή του αφαιρούμε χωρίς να ξέρουμε ημέρες «ζωής»; Στην πραγματικότητα και αυτή είναι μια κακή πρακτική.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%. Όσο περισσότερο προσέχεις το κινητό σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του.
Οι κύκλοι φόρτισης είναι σημαντικοί για όλες τις συσκευές καθώς όσο περισσότερες φορτίσεις κάνουμε στο κινητό τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στο τέλος της ζωής της μπαταρίας και αυτό δεν το θέλει κανένας