ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Διεθνές φόρουμ με θέμα τις Απαρχές της Ζωής στο Σύμπαν

Οργανώνεται στις 24 Οκτωβρίου στην Σόφια

Διεθνές φόρουμ με θέμα τις Απαρχές της Ζωής στο Σύμπαν

Διεθνές φόρουμ με θέμα «Η Ζωή στο Σύμπαν» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου στη Σόφια. Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει διεθνείς μελετητές και νικητές του βραβείου Νόμπελ στην βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια, σύμφωνα με τους διοργανωτές της Action Global Communications Bulgaria.

Το φόρουμ αποτελεί μέρος του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σπουδαίων μελετητών από διάφορα ερευνητικά πεδία για τα πλέον θεμελιώδη ερωτήματα της εποχής μας σχετικά με τις απαρχές της ζωής.

Θα συμμετάσχουν ερευνητές από πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ισραήλ, της Χιλής, από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, ειδικοί της NASA, το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο.

Μεταξύ των επιφανέστερων συμμετεχόντων, ο νομπελίστας καθηγητής Ντιντιέ Κελόζ (Πανεπιστήμιο του Cambridge) που ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη, ο καθηγητής Ντιμίταρ Σασέλοφ (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), ένας από τους επικεφαλής της αποστολής Kepler της NASA, η οποία παρακολουθεί πάνω από 100.000 αστέρια σε μία τετραετή έρευνα για εξωπλανήτες παρόμοιους με την Γη. Το 2003 ο Σασέλοφ ανακάλυψε τον πιο απομακρυσμένο πλανήτη στον γαλαξία μας μέσω των μεθόδων παρακολούθησης της τροχιάς. Χάρη σε αυτή τη νέα μέθοδο για την ανίχνευση απομακρυσμένων ουράνιων σωμάτων, οι αστρονόμοι βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας εποχής έρευνας και ανακαλύψεων. Ο Σασέλοφ έχει ανακαλύψει πολλούς πλανήτες παρόμοιους με τη Γη.

Θα συμμετάσχει επίσης ο καθηγητής Χέρμπερτ Λεβίν, επίτιμος καθηγητής Φυσικής και Βιο-μηχανικής στο Northeastern University της Βοστώνης. Ο καθηγητής Λεβίν εφαρμόζει μεθόδους της Φυσικής σε προβλήματα Βιολογίας και τη Βιοϊατρικής, όπως στην θεραπεία του καρκίνου. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνεται η Μαρίγια Λιουμπένοβα, αστρονόμος στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο και ερευνήτρια στον τομέα της εξέλιξης των γαλαξιών και των μαύρων οπών και η καθηγήτρια Κέιτ Ανταμάλα του Πανεπιστημίου της Μινεζότα, ερευνήτρια στον τομέα των συνθετικών κυττάρων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση