Το 2021 ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός με το ρωσικό EpiVacCorona

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ερευνητικού κέντρου Vector, Ρινάτ Μαξιούτοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο EpiVacCorona θα ξεκινήσει το 2021.

Ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona θα ξεκινήσει το 2021, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρινάτ Μαξιούτοφ, επικεφαλής του ινστιτούτου Vector.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ερευνητικού κέντρου Vector, Ρινάτ Μαξιούτοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού με το  εμβόλιο EpiVacCorona θα ξεκινήσει το 2021.

«Η μαζική εκστρατεία εμβολιασμού προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021» δήλωσε ο Μαξιούτοφ. Παράλληλα, τόνισε ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για τους Ρώσους πολίτες και ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε εθελοντική βάση.

Η ρωσική Vector ανέπτυξε το εμβόλιο EpiVacCorona με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας με το εμβόλιο να καταχωρείται επίσημα μέσα στον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια και παρήχθη σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, έγινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο έχει εισαχθεί επί του παρόντος στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης.

Πηγή: sputniknews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ