ΕΛΛAΔΑ
Ζαχαράκη: Ζητούμενο η διάχυση του τουριστικού προϊόντος πανελλαδικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
"Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Ελλάδα και βλέπουμε υψηλές πληρότητες και υψηλές αφίξεις, ένα κατόρθωμα που πρέπει να μας αφορά όλους…", ανέφερε χαρακτηριστικά
SHARE:
«Διαρκές ζητούμενο του υπουργείου Τουρισμού, είναι το τουριστικό προϊόν, οι υψηλές αφίξεις, να διαχέονται παντού στην Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με υψηλότερη μέση δαπάνη», επανέλαβε από την Αλεξανδρούπολη η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο στόχο ως ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο «Νομαρχείο» Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς του τουρισμού, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για θέματα αρμοδιότητάς της, αλλά και θέματα που αγγίζουν την τουριστική προβολή. Ειδικότερα υπόψη της υφυπουργού Τουρισμού τέθηκαν το θέμα του αεροδρομίου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και ειδικότερα του ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, για το οποίο σημείωσε πως φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη, η ξενοδοχειακή πορεία και η πορεία των τουριστικών γραφείων αυτό το καλοκαίρι, ζητήματα πρόσβασης και το θέμα των πυλών εισόδων, όπως η εξωτερική εικόνα τους, που είναι η πρώτη που αντικρίζει ο επισκέπτης στη χώρα, αλλά και το ζήτημα του ορίου των επισκεπτών από την Τουρκία.
«Φάνηκε ότι ο Αύγουστος ήταν ένας πάρα πολύ καλός μήνας, με υψηλές πληρότητες, ζήτημα όμως είναι όλη αυτή η καλή πορεία να έχει και μία διάχυση μέσ’ τη χρονιά…Επιμένω ότι είναι μία χρονιά που πρέπει να χαμογελάμε. Το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Ελλάδα και βλέπουμε υψηλές πληρότητες και υψηλές αφίξεις, ένα κατόρθωμα που πρέπει να μας αφορά όλους…», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας την ανάγκη διάχυσης του τουριστικού προϊόντος πανελλαδικά και στο μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.
Η υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι ειδικές μορφές τουρισμού καθώς η περιοχή του Έβρου είναι «ένα απίστευτο παζλ πολλών εμπειριών που μπορεί κάποιος να ζήσει», που δεν περιορίζονται στο δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα» καθώς «εδώ (σ.σ. στον Έβρο) ξεφεύγουμε, πάμε σ’ ένα ευρύ και πάρα πολύ πλούσιο ανάγλυφο».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη συμμετοχή «με πολύ μεγάλη επιτυχία» των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Ορεστιάδος στη διαδικασία του «Best Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία είναι ενδεικτική, όπως δήλωσε, της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από τους Δήμους, αλλά και από την Περιφέρεια, η οποία επικοινώνησε τη συγκεκριμένη δυνατότητα συμμετοχής.
Ως προς το σχεδιασμό και το έργο του υπουργείου Τουρισμού η κ. Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης, στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», καθώς και στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας «τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Έβρου». Εξήγησε και ανέλυσε τα σχέδια του υπουργείου με το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης «με προτάσεις πάνω από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ειδικών μορφών τουρισμού, αλλά και για την τουριστική εκπαίδευση. Μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε ενσωματώσει προτάσεις 46 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση 20.000 ατόμων, ανέργων και εργαζομένων στον τουρισμό που θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2022, επιδοτούμενα προγράμματα διάρκειας τριών μηνών, με δυνατότητα επιδότησης εξακοσίων ευρώ το μήνα…».
Σημειώνεται πως μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν, οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, οι οποίοι διοργάνωσαν τη συνάντηση, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας.