ΕΛΛAΔΑ
ΥΠΕΣ: Θετικό που ο κ. Ραγκούσης αντελήφθη ότι ουδέν παράνομο υπάρχει στη μετάταξη του σταθμάρχη
«Τα όρια ηλικίας που τίθενται (από τον ΟΣΕ), δεν αφορούν τους μετατασσόμενους αλλά «τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, χωρίς να τίθεται οποιοδήποτε θέμα φυσικής τους ικανότητας για παροχή εργασίας», τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προς την τοποθέτηση του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούση περί «ομολογίας κυβερνητικής ενοχής» με την εκ των υστέρων εξαίρεση του ορίου ηλικίας, βάσει υπουργικής απόφασης στις 30/5/22 καθώς ο ΟΣΕ είχε θέσει το όριο των 48 ετών ως προϋπόθεση για μετάταξη σε θέση σταθμάρχη από τις 7/4/22.
Το ΥΠΕΣ χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι ο κ. Ραγκούσης «τελικά αντελήφθη πως ουδέν παράνομο υπάρχει στη μετάταξη του σταθμάρχη καθώς η υπηρεσιακή μεταβολή της επήλθε με την έκδοση του ΦΕΚ 1549/Γ/30.6.2022 ενώ η Υπουργική Απόφαση Καραμανλή είχε ήδη εκδοθεί από 30 Μαΐου του ίδιου έτους» και προσθέτει.
Επίσης στον «ισχυρισμό ότι δολίως εξεδόθη η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση», η απάντηση του υπουργείου είναι αρνητική, διευκρινίζοντας περεταίρω: «Τι είδους δολιότητα μπορεί να υπάρχει όταν προκηρύσσονται 18 θέσεις και πληρώνονται μόλις δύο; Πλεόνασμα ζητήσεως υπήρχε και όχι προσφοράς, ώστε να υπάρχει αναγκαιότητα ρουσφετολογικής λύσης. Ο ΟΣΕ ζητούσε υπαλλήλους για να μεταταχθούν και ουδείς ενδιαφερόταν. Σε ποιον να γίνει ρουσφέτι και γιατί;».
Τέλος, το ΥΠΕΣ σημειώνει: «Αξίζει να σημειωθεί σε κάθε περίπτωση ότι τα όρια ηλικίας που τίθενται για τους νεοπροσλαμβανόμενους και όχι για τους μετατασσόμενους δεν αποτελούν όρια ηλικίας μετά τα οποία σταματά η παροχή της εργασίας, αλλά όρια ηλικίας για την πρόσληψη. Προφανώς, οι νεοπροσλαμβανόμενοι, με το όποιο όριο ηλικίας συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι την συνταξιοδότησή τους, χωρίς να τίθεται οποιοδήποτε θέμα φυσικής τους ικανότητας για παροχή εργασίας».