ΕΛΛAΔΑ

Υπέρ των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ο Βαρουφάκης

Επιμένει στη σύγκλιση διεθνούς περιφερειακής διάσκεψης

No profile pic

Με ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και οι διερευνητικές επαφές της Ελλάδας με την Τουρκία, ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 από την οποία θα προκύψουν τα τελικά κείμενα όλων των τομέων της πολιτικής του κόμματος, προτού ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος στη βάση.

Στη συνέχεια της προσυνεδριακής διαδικασίας όλα τα θέματα θα τύχουν ευρείας διαβούλευσης από την κομματική βάση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των κομματικών οργανώσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ξεκίνησε χθες (30/1) δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, με τα στελέχη του κόμματος να επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που δρομολογείται από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στη θέση του κόμματος, όσον αφορά τις διερευνητικές με την Τουρκία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ΜέΡΑ25 δεν είναι κατά των επαφών που έχουν ξεκινήσει με την Άγκυρα. Ωστόσο, όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ η λύση δεν μπορεί να επέλθει από τις διμερείς διαπραγματεύσεις, επιμένοντας στη σύγκληση Διεθνούς Περιφερειακής Διάσκεψης όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της Αθήνας.

«Η λύση είναι ειρηνευτική διαδικασία που σημαίνει διάλογος. Οχι όμως διμερής διάλογος με την Τουρκία καθώς θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και μετέπειτα σε θερμό επεισόδιο που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει», είχε τονίσει χαρακτηριστικά από τη ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναλύοντας την πρόταση του ΜέΡΑ25 για την σύγκληση Διεθνούς Περιφερειακής Διάσκεψης των χωρών που βρέχονται από την Μεσόγειο.

Για τους εμβολιασμούς στην ΕΕ

Σημειώνεται ότι στη διαδικτυακή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, παρομοιάζοντας την εμβολιαστική κρίση στην Ευρώπη με την κρίση του ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο όπως και με την κρίση του ευρώ, έτσι και με την πανδημία στην ΕΕ υπήρξαν αντίστοιχα στάδια: α) το αρχικό στάδιο της άρνησης που παραπέμπει στο δόγμα «ο καθένας μόνος του» και β) στάδιο της αποδοχής: «τα κάναμε μαντάρα και πρέπει κάτι να κάνουμε».

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Πηγή:iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση