ΕΛΛAΔΑ
Στενεύει ο κλοιός για τους δύο φερόμενους συνεργούς του «ψευτογιατρού»
Και οι δύο αρνούνται ότι ήταν παρόντες όταν ο «Νικόλαος Κοντός», όπως συστηνόταν στα θύματά του ο 47χρονος
SHARE:
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον 47χρονο που επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, να ευθύνεται για τον θάνατο δύο παιδιών 14 και 16 ετών και ενός 76χρονου.
Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό χθες, για τον Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος μετά την απολογία του, έπειτα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακίστηκε.
Πλέον ο γιατρός «μαϊμού», για τον οποίο έγιναν 30 νέες καταγγελίες πριν ακόμα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, είναι αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Στενεύει ο κλοιός για τους δύο πιθανούς συνεργούς του
Την ίδια στιγμή, μάλιστα, στενεύει και ο κλοιός για δύο γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση και κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι δύο αρνούνται ότι ήταν παρόντες όταν ο «Νικόλαος Κοντός», όπως συστηνόταν στα θύματά του ο 47χρονος, έκανε ενέσεις στα ανήλικα παιδιά και τον ηλικιωμένο ή όταν τους έκανε εξετάσεις, οι γονείς ωστόσο τους διαψεύδουν.
Ειδικότερα, η μητέρα του ενός παιδιού, του Θεοδόση, επιβεβαίωσε ότι ο δεύτερος γιατρός γενικής ιατρικής ήταν παρών τον Νοέμβριο του 2016 σε ιδιωτικό κέντρο στην Αργυρούπολη όπου το παιδί της έκανε αιματολογικές εξετάσεις, μαγνητική και ένεση αρτεμισίνης από τον «Κοντό».
Παρόμοια, μάρτυρες από την οικογένεια της Δέσποινας αναγνώρισαν σε φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί κατά 99% τον Νίκο Κοντοστάθη, αλλά και τον γιατρό γενικής ιατρικής που κατηγορείται στην υπόθεση. Ένας από τους μάρτυρες μάλιστα τοποθετεί τον γιατρό γενικής ιατρικής σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου έκανε μαγνητική η Δέσποινα. Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ήταν παρόντες στη χορήγηση ένεσης αρτεμισίνης από τον Κοντοστάθη και στην επίσκεψή του ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 στο Παίδων.
Από την πλευρά του πάντως ο γιατρός γενικής ιατρικής, αν και αρχικά υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε τον «Νίκο Κοντό», στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη γνωριμία του μαζί του. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι τον γνώριζε μέσω άλλου γιατρού στα τέλη του 2014 και επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να του φτιάξει ένα κοκτέιλ για τη μητέρα του που έπασχε από καρκίνο. Ο ίδιος γιατρός είπε επίσης ότι ο «Κοντός» είχε πάει για εξετάσεις στο διαγνωστικό κέντρο που εργαζόταν τόσο τον Θεοδόση όσο και τη Δέσποινα, αλλά και δύο μοναχές. Παρόλα αυτά και παρά τις μαρτυρίες των γονιών των παιδιών, υποστήριξε ότι δεν ήταν παρών σε εξετάσεις ή ενέσεις.
Ο γιατρός «μαϊμού» δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της δίωρης απολογίας στον ανακριτή ο 47χρονος κατηγορούμενος δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος. Οπως είπε, δεν επιχείρησε ποτέ να πείσει κανένα από τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν, ενώ ισχυρίστηκε πως το μόνο που ήθελε ο ίδιος ήταν να τους βοηθήσει με τις γνώσεις που είχε.
Μάλιστα, ο 47χρονος αρνήθηκε ότι λάμβανε αμοιβή για τις υπηρεσίες του, ενώ όπως φέρεται να υποστήριξε ποτέ δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι θα τον θεραπεύσει, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους συγγενείς των θυμάτων. Ωστόσο ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι με αυτήν την ιδιότητα εξαπάτησε ανθρώπους που αναζητούσαν βοήθεια λόγω ανίατων ασθενειών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 47χρονος κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ρωτήθηκε για τη... θεραπεία που παρείχε στα δυο ανήλικα παιδιά που χάθηκαν, εξαιτίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. Απαντώντας φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποδέχθηκε ότι έλαβε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πληρώθηκε από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς της δικογραφίας.
Εμφανιζόταν ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας -Μεσολαβούσε για μεταθέσεις
Ο Νίκος Κοντοστάθης ωστόσο συστήνονταν και με άλλες ιδιότητες ενώ εμπλέκεται σε απάτες σε μία από τις οποίες θύμα είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Μεταξύ των ιδιοτήτων που χρησιμοποιούσε ήταν εκείνη του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως κατέθεσε γυναίκα από τη Λάρισα. Σύμφωνα με την ίδια ο σύζυγός της είχε γνωρίσει τον «Κοντό» σε επίσκεψη στο Άγιο Όρος λίγα χρόνια πριν πεθάνει τον Απρίλιο του 2018. Εκεί, ο «Κοντός» είχε συστηθεί σε εκείνον και τον κουμπάρο του ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και αφού προχώρησε στη διάγνωση, του πρότεινε μία ολιστική θεραπεία με βότανα. Ο άντρας, αν και παρέλαβε χωρίς να πληρώσει ένα μπουκάλι από τον «Κοντό», δεν ακολούθησε τη θεραπεία. Όπως εξήγησε όμως η γυναίκα από τη Λάρισα, ο 47χρονος τον Μάρτιο του 2017 τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους φορώντας μάλιστα στολή πιλότου.
Τα λεγόμενά της επιβεβαίωσε και ο κουμπάρος του άντρας της, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι ο κατηγορούμενος που συστήθηκε ως πιλότος μεσολαβεί για μεταθέσεις στρατιωτών. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, ο Κοντοστάθης επικοινώνησε μαζί του στις 10 Μαΐου 2020 για να πάνε μαζί στο Άγιο Όρος.