Προσποιήθηκε εκπρόσωπο της Περιφέρειας και εξαπάτησε 67χρονο - Του απέσπασε πάνω από 40.000 ευρώ

Newsroom
Newsroom

Ο άτυχος άνδρας πίστεψε ότι η Περιφέρεια θα του πλήρωνε ένα μεγάλο ποσό και έδωσε στον υποτιθέμενο εκπρόσωπό της τους κωδικούς e-banking της εταιρείας 

Γνώριζε πραγματικά στοιχεία και λεπτομέρειες ένας 26χρονος από την Αττική, ο οποίος επικοινώνησε με τον 67χρονο διαχειριστή μιας εταιρείας στην Καλαμάτα στις 8 Απριλίου και κατάφερε να τον πείσει ότι είναι ο υπεύθυνος Πληρωμών Ενταλμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βλέποντας ότι ήξερε τα πάντα για μια εκκρεμή του υπόθεση, ο άτυχος άνδρας πίστεψε ότι η Περιφέρεια θα του πλήρωνε ένα μεγάλο ποσό και έδωσε στον υποτιθέμενο εκπρόσωπό της τους κωδικούς e-banking της εταιρείας για να του το καταθέσει. Όμως, όχι μόνο δεν είδε να μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό του, αλλά αντίθετα διαπίστωσε ότι με διαδοχικές μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς έκαναν φτερά συνολικά 41.950 ευρώ.

Δυόμισι μήνες μετά την καταγγελία που υπέβαλε ο 67χρονος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη και να ανακαλύψουν την ταυτότητα του 26χρονου που κατοικεί στην Αττική, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για απάτη και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ