ΕΛΛAΔΑ
Πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της πανδημίας προτείνει ο Σύψας
Ο καθηγητής επισήμανε πως ο κορωνοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία
SHARE:
Πιο αυστηρά και «ακαριαία» μέτρα για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού προτείνει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας.
Ο καθηγητής επισήμανε πως ο κορωνοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε πως στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη η Αττική, η Θεσσαλονίκη (όπου μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς) και η Πάτρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως ειδικά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.
Οπως είπε ο κ. Σύψας, περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας,παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων.
Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.151 κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ στην κατανομή φάνηκε το πρόβλημα στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 606 κρούσματα, εκ των οποίων τα 209 στο κέντρο της Αθήνας. Στην Κρήτη ανακοινώθηκαν 42 νέες μολύνσεις.
Συναγερμός από Τσιόδρα: Θα έχουμε 7.000-8.000 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα
Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, υπολογίζοντας πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε αριθμό τις 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και ότι στην Αττική υπάρχουν 4.000 ενεργά κρούσματα.
«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον Βόρειο Τομέα, 67% στον Κεντρικό Τομέα και 123% στη Δυτική Αττική, με μέσο όρο ηλικίας άνω των 40 ετών. Επίσης, δεν έκρυψε τη μεγάλη ανησυχία του και για την Αχαΐα και το Λασίθι. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει», τονίζοντας: «Είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο».
φωτογραφία EUROKINISSI