Πέντε συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού επιβίβασε όλους τους επιβαίνοντες από το ταχύπλοο, δυο διακινητές και 27 μετανάστες

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και δύο Έλληνες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο, προχώρησαν τα στελέχη μικτού κλιμακίου της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου. Άμεσα στο σημείο πήγε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, όπου λιμενικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν το ταχύπλοο, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων άλλα και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, γιατί το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Στη συνέχεια περιπολικό σκάφος του Λιμενικού επιβίβασε όλους τους επιβαίνοντες από το ταχύπλοο, δυο διακινητές και 27 μετανάστες, ενώ το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου όπου και κατασχέθηκε.

Από την προανάκριση που έγινε από την Λιμενική Αρχή Ρόδου προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος φέρεται να είναι 38χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Ρόδου, οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς φέρεται ότι συντόνιζε, σε συνεργασία με τους διακινητές στην Τουρκία, την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο και φρόντιζε για την παραλαβή και μεταφορά τους σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, οι οποίες λειτουργούσαν ως ''safe house'', προκειμένου να τους αποκρύψουν από τις διωκτικές αρχές, ώστε να μην καταγραφούν.

Μετά από έρευνα σε δύο καταλύματα εντοπίστηκαν – μεταξύ άλλων, 9 μετανάστες χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα των οποίων την παράνομη μεταφορά είχε συντονίσει ο 38χρονος, ενώ οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες των καταλυμάτων συνελήφθησαν.

Από την έρευνα στο σπίτι του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, βεβαιώσεις διαγνωστικών ελέγχων Covid-19, εμβάσματα μεταφοράς χρημάτων, διαφόρων χρηματικών ποσών, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, τετράδια με σημειώσεις με ονόματα πλήθους τρίτων προσώπων, στα οποία αντιστοιχούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων, κάρτες sim, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι κ.α.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, μελετά όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ